На Сарненщині прощатимуться з полеглим на Запоріжжі воїном

25 липня 2024 р. 10:49

25 липня 2024 р. 10:49


Юрій Абрамович родом зі Степаня навчався у Львові, згодом працював у рідному селищі. З початку 2023-го долучився до лав бійців. Загинув у Запорізькій області. Героєві навіки 46.

Хто повідомляє: Степанська територіальна громада , рідні загиблого.

Юрій Абрамович народився 1977 року. Проживав у Степані. У Львівському технікумі зв’язку (нині — фаховий коледж інформаційних технологій) здобув фах електромонтера й понад десять років працював у відділенні Укртелекому в рідному селищі.

На початку 2023-го року чоловік мобілізувався у 15-й окремий гірсько-штурмовий батальйон. Захисник із позивним «Абрамс» бойові завдання виконував у Запорізькій області. Юрій Абрамович загинув 29 червня 2024 року поблизу Малої Токмачки Пологівського району. У 46-річного Героя залишилися мама та брат.

Прощатимуться з полеглим захисником 25 липня у Степані. Кортеж прибуде о 10:30 і рухатиметься вулицями Новохатська-Хасевича до будинку Юрія, далі — церемонія у Свято-Миколаївській церкві й поховання на Мельницькому кладовищі.

За даними Генштабу ЗСУ , станом на 6:00 25 липня протягом минулої доби зафіксовали 149 бойових зіткнень. Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах чотири ракетних удари із застосуванням шести ракет, 58 авіаційних ударів, здійснив 4811 обстрілів, 144 з них — із використанням реактивних систем залпового вогню.

Росія завдала авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Вовчанськ, Великі Проходи, Липці, Малі Проходи, Веселе, Черняки Харківської області, Твердохлібове, Торецьк, Верхньокам’янське, Олександропіль, Воздвиженка, Зоря, Скучне, Новоселівка Перша, Іванівка, Тимофіївка, Костянтинівка, Велика Новосілка, Вугледар, Урожайне Донецької області та Мала Токмачка на Запоріжжі.

Авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 13 авіаударів по скупченнях живої сили противника, уразили пункт управління, артилерійську систему, два засоби ППО та одну РЛС.

Реклама

На Сарненщині прощатимуться з полеглим на Запоріжжі воїном

Джерело: sarnynews.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua