Який оцет не для консервації

26 липня 2024 р. 21:44

26 липня 2024 р. 21:44


Розпочався сезон заготівлі овочів на зиму. Але щоб овочі, салати та інші продукти добре зберігалися і були смачними, треба додавати правильні інгредієнти. Це стосується й оцту, адже є такі його види, яких краще не додавати в банки — продукти будуть несмачними і довго не зберігатимуться.

Оцет відіграє роль консерванту, його додають, щоб заготівлі на зиму зберігалися якомога довше. До того ж кислотність продукту нівелює ризики появи шкідливих бактерій, зокрема тих, які можуть стати причиною ботулізму. А ще він посилює смак овочів та салатів.

Для консервації зазвичай використовується білий оцет 9%, але можна застосовувати продукт з кислотністю 5–6%. Можна додавати до заготівель винний, бальзамічний, яблучний та рисовий оцет відповідної кислотності. Головне, варто уважно перевіряти термін придатності продукту під час купівлі.

Не можна використовувати для косервування білий оцет 4% — така консервація не буде довго зберігатися. Зазвичай виробник інформацію про відсоток кислотності вказує на етикетці, тому перед купівлею варто уважно її прочитати.

Якщо ви не любите додавати оцет, замініть лимонною кислотою — однієї чайної ложки буде цілком достатньо на трилітрову банку. Також можна використовувати лимонний сік — на літрову банку потрібно вичавити пів лимона.

Який оцет не для консервації

Джерело: rivnepost.rv.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua