У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

03 вересня 2024 р. 22:06

03 вересня 2024 р. 22:06


У закладах освіти Вараського району новий навчальний рік розпочався другого вересня з традиційної святкової лінійки. Журналісти газети "Вісник полісся" та цифрових ресурсів Володимирець.City підготували огляд подій із закладів освіти громад Вараського району.

Навчальний рік 2024-2025 в закладах освіти Вараського району розпочався не першого вересня, як зазвичай, а другого, оскільки перше вересня було в неділю. Чепурні школярі, ранком понеділка, поспішали на святкову лінійку – менші у супроводі батьків, старші в компанії друзів. Канікули закінчилися й попереду учнів, вчителів і батьків чекає ще один навчальний рік в умовах війни.

Тема першого уроку цього дня була: "Перемагає той, хто пам'ятає»

Вараська громада

На площі біля Вараської міської ради, під час загальнонаціональної хвилини мовчання, відбувся патріотичний захід за участі одинадцятикласників – спільна молитва за наших Захисників.

Насамперед, до події долучилося керівництво громади, структурні підрозділи виконавчого комітету ВМР, Вараська МВА, духовенство, освітяни громади та старшокласники.

Благочинний Вараського району, настоятель Свято-Покровського храму отець Віталій зачитав молитву за нашу Україну, дав благословення нашим одинадцятикласникам.

Затим одинадцятикласники вшанували загиблих Захисників, поклавши квіти біля інсталяцій загиблих Героїв на площі біля Вараської міської ради.

Також учениця 11-го класу, ройова рою "Браття" Вараського ліцею №3 Надія Зав'ялець зачитала молитву за українського воїна спільно із присутніми.

Наприкінці заходу військовий капелан отець Володимир заспівав молитву за Україну.

Хвилиною мовчання та звучанням гімну України розпочався День знань у Професійно-технічне училище філія ВП "Рівненська АЕС" . Цього дня у Вараській громаді оголошено День жалоби за загиблими захисниками…

Директор ПТУ РАЕС Ростислав Петрик та заступник генерального директора РАЕС з персоналу Олег Килюх побажали юнакам та дівчатам успішного навчального року. Опісля педагоги для здобувачів освіти провели перший урок під гаслом "Перемагає той, хто пам’ятає".

Цього року в ПТУ сформовано 6 навчальних груп першокурсників за спеціальностями: "Слюсар з ремонту реакторно-турбінного устаткування", "Електрогазозварник. Контролер зварювальних робіт", "Столяр будівельний. Різьбяр по дереву та бересту", "Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування", "Слюсар з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики", "Токар". Усі учні пройшли конкурсний відбір.

Загалом на всіх спеціальностях ПТУ РАЕС наразі навчається 193 здобувачі освіти. Навчальна програма передбачає теоретичну підготовку, виробниче навчання в майстернях, проходження виробничої практики у підрозділах РАЕС. За успішними результатами семестрового контролю учням нараховується стипендія. Цілеспрямовані та завзяті випускники мають усі шанси працевлаштуватись на РАЕС.

У Вараському ліцеї №3 знову гамір і метушня. "Ось і діждали першовересневого свята. Подвірʼя ліцею, коридори та класи знову наповнені усмішками своїх учнів", – зазначають у ліцеї.

У Вараському ліцеї №2 провели традиційну благодійну акцію до Дня знань " Квіти у серці, підтримка у дії". Завдяки одноденній акції вдалося зібрати 25109 грн. Ці кошти будуть передані на потреби військовим.

У Вараському ліцеї №6 свято Першого вересня було особливим. У закладі повідомляють, що урочиста лінійка співпала з Днем пам'яті, який відзначають у Вараській громаді. Цей день став не лише святом знань, але й днем глибокої шани і поваги до наших героїв.

"На Першому уроці учні, вчителі та гості вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя за незалежність України. Ми говорили про важливість боротьби за свободу, про тих, хто не повернувся додому, захищаючи нашу землю. Це був урок не лише про історію, але й про майбутнє, яке ми будуємо завдяки мужності та відданості наших захисників", – зазнає Алла Гузь, Вараський ліцей №6.

Фото: Алли Гузь, Вараський ліцей №6

"Зустрічай нас, рідна школо!" – під таким гаслом розпочався новий навчальний рік в Озерецькій гімназії.

"Особливим він стане для наших дев'ятикласників, адже покладе межу між дитинством, шкільними роками і дорослим життям. Та найважливішим є він для маленьких першокласників – таких красивих, таких схвильованих, таких радісних. Саме для них пролунав сьогодні перший в їхньому житті шкільний дзвоник, який покликав в невідомий шкільний світ", – зазначають у закладі.

Під час заходу проходила благодійна акція, до якої активно долучилася вся шкільна родина. Спільними зусиллями учнів, батьків та вчителів було зібрано 5600 гривень на потреби ЗСУ.

Величним гімном та скорботною хвилиною мовчання розпочалися уроки в Озерецькій гімназії. Разом з педагогами учні прославляли вільну, нескорену, рідну Україну та вшанували пам'ять наших героїв, які віддали своє життя за мир і незалежність нашої держави

Фото: Ольги Фесюк, Озерецька гімназія
У Заболоттівській гімназії друге вересня стало не лише святом знань, але й днем глибокої шани і поваги до наших Героїв.

Фото: Ольги Фесюк, Озерецька гімназія

Фото: Лідії Ошурко, Заболоттівська гімназія

У Сопачівському ліцеї відсвяткували День знань. "Нехай спокійними будуть ночі і щасливими світанки… нехай кожен, хто сумує за домівкою, повернеться нарешті додому. Нехай Господь береже кожну дитину, кожну родину і кожного Захисника. Нехай укріпить у святій справі наших воїнів, а люди нехай віддають належну шану і повагу тим, завдяки кому ми сьогодні можемо зустрічати день тут, у своєму ліцеї. Можемо вчитися. Жити. Мріяти. Досягати успіху. У цього найвища ціна. Тисячі життів. Тисячі голосів, посмішок, очей. Які ми мусимо памʼятати. Ми стартуємо. І це вже величезне щастя", – з такими словами звернулася адміністрація ліцею до усіх присутніх.

Фото: адміністрації Сопачівського ліцею

Володимирецька громада

У Володимирецькому ліцеї №2 навчальний рік 2024-2025 розпочато! " У нас в закладі є традиція: перший дзвінок дають усі першокласники разом з першою вчителькою. Тож у Володимирецькому ліцеї №2 сьогодні лунав аж 21 дзвіночок", – повідомляють у закладі.

Фото: Володимирецького ліцею №2

Перший дзвінок зібрав учнів Довговільського ліцею на шкільному подвірʼї, щоб розпочати новий навчальний рік. У цей день переповнюють емоції всіх, адже для першокласників – це новий досвід, випускників – рік непростих рішень та випробувань, для батьків – ностальгія, спогади та хвилювання.

Фото: Володимирецького ліцею №2

Перший дзвінок зібрав учнів Довговільського ліцею на шкільному подвірʼї, щоб розпочати новий навчальний рік. У цей день переповнюють емоції всіх, адже для першокласників – це новий досвід, випускників – рік непростих рішень та випробувань, для батьків – ностальгія, спогади та хвилювання.

У черговий раз Зеленівська гімназія гостинно відчинила для учнів свої двері і запросила у просторі і затишні класи, щоб набиралися мудрості і знань, щоб наповнювали своє серце любов’ю і добротою, щоб вчилися долати труднощі і впевнено крокувати до своєї мети.

Фото: Тетяни Китун, Зеленівська гімназія

"Перший дзвоник – це завжди хвилююча подія, особливо для наймолодших учнів – першокласників. Цього року для 6-ох першокласників, які переступили поріг нашої гімназії, розпочнеться цікаве шкільне життя, перший навчальний рік, перший дзвоник, перший урок, перша вчителька, перша оцінка на шляху до Країни Знань. Для дев'ятикласників цей навчальний рік буде останнім і вирішальним, він прокладе межу між дитинством і дорослим життям", – зазначає Тетяна Китун, Зеленівська гімназія.

У Красносільському ліцеї відбулося Свято Першого дзвоника.

" Першого вересня Красносільський ліцей знову наповнився веселим гамором, а класи радо зустрічали святково одягнених і усміхнених школярів. Хтось з них прийшов до рідної альма-матер удруге, втретє, вчетверте…ну а хтось – востаннє чи перше", – повідомляють у закладі освіти.

– Дні навчання будуть вписані золотими літерами у книгу вашого життя, – зазначив директор ліцею Дуляницький В.О., – тож бажаю, щоб новий навчальний рік був для усіх вас успішним та мирним. З великою вдячністю отримуйте знання, які дають вам ваші наставники, хороших вам оцінок, нових успіхів та досягнень. Зі святом вас! З Днем знань!

Вчителі, батьки, школярі Красносільського ліцею на святі Першого дзвоника доєдналися своїми серцями до єдиного спільного серця.

Також у Красносільському ліцеї відбулося покладання квітів до меморіальної дошки. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих захисників, які віддали своє життя за Україну. На жаль, два випускники навчального закладу – Роман Гаврилюк та Сергій Гаврилюк загинули у боротьбі із російськими окупантами.

Маленькі школярі у супроводі дорослих наставників в особі старшокласників продзвеніли у дзвінок у Воронківській гімназії.

У Половлівській гімназії учні уявили себе режисерами фільму під назвою "2 сезон школи".

У Любахівському ліцеї пронулав перший дзвінок. Після урочистої шкільної лінійки учні з вчителями вшанували полеглих випускників ліцею.

У Жовкинівській гімназії відбулося Свято першого дзвоника. "Вітаємо всіх причетних до місця щасливих дітей – нашого рідного навчального закладу! Ми – всі: діти, дорослі донатимо інтелектом, талантами і креативом, успіхами, старанністю, наполегливістю і позитивом. Долаємо, стежка за стежкою, довгу шкільну дорогу – і так, крок за кроком, наближаємо спільну України Перемогу! Доземний уклін вам, наші захисники, за те, що ми маємо змогу розпочати новий навчальний рік на своїй землі, у своїй школі", – зі словами вдячності та привітання звернулася Інна Джигалюк, Жовкинівська гімназія.

Фото: Інни Джигалюк, Жовкинівська гімназія

Рафалівська громада

У Петропавлівському ліцеї відбулося свято зустрічі зі школою! З посмішками на обличчях, з радістю та хвилюванням, учні, вчителі та батьки зібралися, щоб разом розпочати новий навчальний рік.

У Лозківській гімназії в новий навчальний рік першокласники разом з випускниками увійшли під вишитими рушниками, лунав перший дзвінок, віршики від першокласників. Після закінчення святкової лінійки старшокласники вшанували пам'ять загиблих захисників покладанням квітів на могили.

Фото: Катерини Бабич, Лозківська гімназія

Традиційна шкільна лінійка на подвір'ї Великожолудського ліцею відбулася другого вересня. Першокласниця у супроводі одинадцятикласників продзвеніла у перший шкільний дзвінок в новому навчальному році. Сором'язливі першокласники отримали свої перші шкільні подарунки. З вітальними словами виступила адміністрація ліцею. По завершенню шкільної лінійки діти розійшлися по класних кімнатах на перший урок у новому навчальному році, а для маленьких першокласників – це був перший шкільний урок, перші емоції й враження у новій для себе ролі школярів.

Фото: Лесі Степчук, Великожолуський ліцей

Каноницька громада

У Новаківській гімназії Свято першого дзвоника пройшло під назвою: Першовересневий шкільний бенефіс "Світло знань, запалене серцями". Після урочистої шкільної лінійки, де першокласники потішили усіх своїми віршиками, учні вшанували пам'ять загиблих односельців покладанням квітів до меморіальних дошок.

Фото: Олі Босик, Новаківська гімназія

Швидко промайнуло літо... І знову двері Кідрівського ліцею радісно відкрились для учнів. У черговий раз заклад гостинно запросив їх у просторі і затишні класи, щоб набиралися мудрості і знань, щоб наповнювали своє серце любов’ю і добротою, щоб вчилися долати труднощі і впевнено крокувати до своєї мети.

Полицька громада

Балаховицька гімназія відзначила Свято першого дзвоника. "Це початок нової, незабутньої подорожі до світу знань для наших наймолодших учнів. Усі вони сьогодні зробили перший крок у велику пригоду, яка наповнить їхні серця незабутніми моментами, новими друзями та важливими відкриттями", – зазначили у закладі.

Фото: Балаховицької гімназії

У теплий вересневий день традиційно у Полицькому ліцеї пролунав Перший дзвоник, який дзвінко та урочисто повідомив про початок нового навчального року.

Цьогоріч символом свята у ліцеї став соняшник, як нагадування про подвиг Героїв, що віддали життя за наше мирне життя та свободу й водночас, як віра в сонячне й світле майбутнє України.

Фото: Полицького ліцею

Локницька громада

У Нобельському ліцеї пролунав перший дзвінок і сповістив про початок нового навчального року. " Це не просто день початку нового навчального року, а справжнє свято для учнів, вчителів та всієї шкільної спільноти. Для першокласників звук шкільного дзвоника особливий – він сповіщає, що діти роблять перший крок у майбутнє доросле та самостійне життя. Для випускників цей день наповнений розумінням, що розпочався останній рік дитячої безтурботності й ось вони за крок від дорослої самостійності, про яку мріяли. Звучить перший дзвоник і з ним ми перегортаємо сторінку нового навчального року!" – зазначає Галина Бараннік, Нобельська ПШБ.

Фото: Галини Бараннік, Нобельська ПШБ

Зарічненська громада

Адміністрація Морочненського ліцею привітала з новим навчальним роком: " Дорогі учні, вчителі, батьки та вся ліцейна родина Морочненського ліцею! Щиро вітаємо вас із Днем знань – святом, що знаменує початок нового 2024-2025 навчального року, нових відкриттів і досягнень! Бажаємо вам натхнення, сили та завзяття на шляху до знань. Нехай кожен день у стінах нашого ліцею буде наповнений цікавими уроками, незабутніми моментами та приємними зустрічами.Особливо хочеться побажати мирного неба над головою, адже саме в мирі й злагоді ми можемо розвиватися, навчатися і творити майбутнє. Нехай цей навчальний рік принесе вам радість, впевненість у своїх силах та багато нових досягнень!"

У Новорічицькому ліцеї відбулося Свято першого дзвоника.

Кухітсько-Вільський ліцей урочисто відсвяткував День знань. У красивому вбранні з посмішками на обличчях учні, вчителі та батьки зустріли новий навчальний рік.

Антонівська громада

В Антонівському ліцеї День знань відсвяткували урочистою лінійкою, яку провела ведуча переодягнена в іграшковий костюм.

Фото: Наталії Ляшик, Антонівський ліцей

Редакція газети "Вісник Полісся" та цифрових ресурсів Володимирець.City щиро вітає усіх з початком нового навчального року! Мирного, легкого, цікавого й успішного навчального року!

Де знайти інформацію Володимирець.City:

Реклама

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

У закладах освіти Вараського району розпочався навчальний рік. Як відсвяткували День знань?

Джерело: volodymyrets.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua