У Сарнах для військових проводитимуть сеанси каністерапії: як зареєструватися

04 вересня 2024 р. 14:43

04 вересня 2024 р. 14:43


Двічі на місяць ветерани та військові після поранення зможуть займатися зі спеціально навченими псами та тренером-кінологом. Таку реабілітацію пропонують у Центрі психосоціальної підтримки «Життя».

Хто повідомляє: Центр психосоціальної підтримки «Життя» .

У чому суть

Каністерапія — метод позитивного психосоціального і фізіореабілітаційного впливу через спеціально керованих і навчених собак. Заняття проводитимуть у групах по 10-15 осіб. До участі запрошують ветеранів та військових, які проходять лікування після поранення чи демобілізувалися з лав ЗСУ.

Каністерапію в Сарнах проводитиме тренерка-кінолог ГО «Петс сентре «Брон» (Pets centre «Bron») Вікторія Пирогова з Рівного.

— До такого виду терапії залучають лише спеціально навчених тварин , — розповідає пані Вікторія в інтерв’ю «ЧаРівне.інфо». — Вимоги високі: вони повинні бути неагресивні, мати високу стресостійкість та навички з дресирування. Попередньо заняття узгоджуються із психологами, військовий сам обирає собаку, з якою працюватиме. Під час тренувань можливе залучення крісла колісного чи милиць.

Для участі в заняттях необхідно пройти обов’язкову реєстрацію . Перше заняття відбудеться 10 вересня о 15:00 у груповій залі Центру за адресою: Сарни, вулиця Європейська, 10а. За додатковою інформацією можна звертатися за номером: (099) 768-33-58 .

До слова, в Центрі психосоціальної підтримки «Життя» також надають послуги психолога та фізіотерапевта.

Що було раніше

У Сарнах провели адаптивний захід «Сарненська звитяга» для військовослужбовців, ветеранів війни та родин загиблих воїнів. Головна мета — показати якомога більше можливостей для реабілітації й адаптації військових, які повертаються з бойових дій додому. Захисникам із громад Сарненського району показували, як це можна робити через спорт, психосоціальну підтримку та мистецтво.

Реклама

У Сарнах для військових проводитимуть сеанси каністерапії: як зареєструватися

Джерело: sarnynews.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua