У Сарнах організували пошиття плащів-невидимок для військових

05 вересня 2024 р. 12:04

05 вересня 2024 р. 12:04


Антитепловізійні плащі почали відшивати в Центрі дитячої та юнацької творчості. Їх вже протестували та декілька десятків передали на фронт.

У чому суть

Антидронові пончо використовують військові для маскування на полі бою. Їх не видно в тепловізійний приціл, адже вони «екранують» тепло. На ринку пропонують десятки різновидів таких плащів. Вартість одного стартує від 2 тисяч гривень . Проте більшість пончо з бюджетного сегменту не проходять тестування в реальних умовах війни, тож виробники та волонтери в постійних пошуках покращення якості.

Зокрема, пошиття плащів-невидимок організував керівник Центру дитячої та юнацької творчості Михайло Володько . Над їх створенням працюють майстрині-швачки під керівництвом Людмили Курачик . Матеріали допомагають закупити підприємці та благодійники. Також заклад збирає донати на пошиття під час благодійних заходів. А Сарненська міська рада придбала додаткову швейну машинку.

— Такі плащі на ринку вартують близько 8 тисяч гривень. Ми придбали один, аби побачити, з чого він складається, та з весни почали шити самостійно. Він тришаровий: металізований полімер, підкладка та піксельна водовідштовхувальна тканина, яка ще й захищає від опадів. На сьогодні вже відшили 31 плащ — собівартість якого всього лиш 3350 гривень, тобто лише вартість матеріалів. Передаємо їх нашим «Поліським вовкам» і хлопцям з інших підрозділів — розповідає Михайло Володько.

Що було раніше

Прикордонник Олег Легкий із Миляцької громади отримав відзнаку Головнокомандувача ЗСУ «Срібний хрест». Нагороду 23-річному офіцеру вручили за успішне керування особовим складом у бою.

Реклама

У Сарнах організували пошиття плащів-невидимок для військових

Джерело: sarnynews.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua