У Сарненському районі засудили організатора каналу незаконного перетину кордону

06 вересня 2024 р. 13:29

06 вересня 2024 р. 13:29


Чоловік супроводжував військовозобов’язаного з Києва до державного кордону. На блокпосту їх зупинили прикордонники. Обвинуваченому присудили іспитовий термін.

У чому суть

У серпні 2024 року 37-річний житель Київщини організував незаконне переправлення чоловіка через державний кордон, щоб той уник мобілізації. Він забрав «клієнта» на залізничному вокзалі у Києві та планував довезти його до кордону.

— Мав на меті довезти до державного кордону України на межі із республікою білорусь, даючи поради та контурні карти із приблизним маршрутом руху. Однак на блокпосту поблизу села Переброди Сарненського району був зупинений працівниками Державної прикордонної служби України , — йдеться у матеріалах справи.

Під час судового розгляду обвинувачений розкаявся у вчиненому. Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із встановленням іспитового строку один рік.

Наразі обидва фігуранти справи мобілізовані до лав ЗСУ.

Що було раніше

46-річний житель Дубровиці перевозив наркотики. Його зупинили на блокпості в Сарненському районі, де пізніше він намагався відкупитися за дві тисячі гривень. Слідство триває.

Реклама

У Сарненському районі засудили організатора каналу незаконного перетину кордону

Джерело: sarnynews.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua