Вараш відзначив День міста: що цікавого відбулося?

15 вересня 2024 р. 12:53

15 вересня 2024 р. 12:53


Чотирнадцятого вересня місто атомників Вараш відзначає День міста . Як відсвяткували День міста у 2024 році розкажемо у гайді від журналістів газети "Вісник Полісся" та цифрових ресурсів Володимирець.City.

"Сьогодні наш затишний, зелений, рідний Вараш святкує 51 День народження. Вараш – справжній енергетичний маяк, від праці мешканців якого у цей складний час залежить світло і тепло у тисячах будинків по всій Україні. Сьогодні хочу подякувати кожному жителю нашого міста, який робить максимум задля нашої Перемоги: донатить, волонтерить, підтримує ЗСУ та один одного. Нехай повернуться додому живі та здорові наші захисники. І в усіх родинах запанує спокій і радість. Пам’ятаємо наших Героїв, які загинули за Україну! Вони боролися за те, щоб ми могли жити в мирній і вільній державі, щоб наші діти росли під чистим небом, без страху за своє майбутнє", – зазначив на своїх сторінках у соцмережах міський голова Олександр Мензул.

Благодійний фонд "Незламність" розташувався на площі біля стадіону "Ізотоп". Вони організовують до Дня міста благодійні заходи "Підтримай ЗСУ" − виручені кошти буде спрямовано для потреб ЗСУ. У програмі:

  • смак перемоги з патріотичної кухні;
  • навчайся стріляти з ветераном ЗСУ;
  • благодійна лотерея на підтримку ЗСУ "Допомагаємо – перемагаємо" в колаборації з підприємцями м.Вараш.

На площі біля стадіону "Ізотоп" організовано ярмарок. Кожен охочий може спробувати різноманітні страви, приготовлені на вогні, придбати сувеніри, смаколики, вироби ручної роботи, пастилу, одяг, постільну білизну тощо.

Володимирецькі волонтери долучилися до благодійної ярмарки у Вараші. Продавали прапори, біжутерію, ікони, картини, мʼякі іграшки, силянки, шопери, сумки і ще багато різного. Повністю весь асортимент складається виключно з виробів представлених місцевими умільцями. Під час ярмарки волонтери вторгували 8207 грн. " Дякуємо усім, хто надає свої вироби та підтримує нашу Ярмарка "БлагоДія" тим самим Ви допомагаєте нам закривати нагальні потреби наших ЗСУ", – зазначили волонтери.

У центрі міста на жителів і гостей Вараша чекали різні локації. Знайдеться цікаве для малечі і для дорослих: локації "Активні парки", “Мистецький пленер”, "Бібліотечна хатинка", "Станиця Вараш Пласту-НСОУ", “Ментальне здоров’я”, “Майстер-клас з пов’язування хустки”, "Домедична допомога", "Самооборона", "Навчально-практичний захід з БпЛА", "Медичне містечко", "Польова кухня", ВІГ "Азимут" "Українська ідентичність: боротьба за незалежність", Благодійний захід від БФ “Незламність”: патріотична кухня, благодійна лотерея, уроки зі стрільби з ветераном УДА.

У Вараській громаді на День міста відбувся захід із соціальної адаптації ветеранів війни та членів їхніх сімей "Вараський ГАРТ". Подія відбулась на території Вараського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю ім. З.А. Матвієнко.

У заході взяли участь міський голова м.Вараш Олександр Мензул, заступник начальника Рівненської обласної адміністрації Людмила Шатковська, в.о. голови Вараської районної державної адміністрації Олександр Гузич, генеральний директор ВП РАЕС Павло Ковтонюк, начальник Вараської МВА Людмила Мариніна.

Подія мала на мені допомогти ветеранам адаптуватись до мирного життя, зорієнтувати по таким важливим життєвим питанням як пошук роботи, освіта, реабілітація, початок власної справи та поширення інформації щодо можливостей, які надають установи громади Захисникам України та членам їхніх сімей.

Захід розпочався зі спільного виконання Гімну України, запалення свічки пам'яті та хвилини мовчання на згадку про всіх Захисників та Захисниць України, які поклали своє життя на захист Батьківщини. Також були вручені державні нагороди родинам військовослужбовців.

На урочистому відкритті взяв слово міський голова Олександр Мензул. "Наші воїни повертаються з фронту. У кожного з них є втрати, зокрема здоров'я фізичного та ментального. Ми обміняємось тут досвідом наших фахівців та почуємо побажання, рекомендації та критику зі сторони ветеранів та рідних наших Захисників для ефективної допомоги тим, хто постраждав від війни", – сказав Олександр Мензул.

У "Вараському гарті" взяли активну участь громади Вараського району. Локації заходу були розділені за спрямуванням: освіта, працевлаштування, ветеранський бізнес і бізнес, який запрошує на роботу ветеранів та членів їхніх сімей, ментальне здоров'я, соціально-психологічна підтримка, адаптивний спорт, фізкультурно-спортивна реабілітація. Гості заходу мали можливість дізнатись про послуги, які надають установи області та громад, долучитись до плетіння сіток, майстер-класів з поводження зі зброєю та тактичної медицини, арттерапії, випробувати тренажери для реабілітації та поласувати смаколиками.

Для матерів та дружин Захисників України була організована спеціальна локація "Маємо жити", де вони могли поділитись досвідом та отримати психологічну підтримку. На спортивному майданчику відбулись змагання за участю ветеранів та жителів громади на підтримку Героїв, які зникли безвісти та тих, хто знаходиться в полоні. Для дітей Захисників та гостей заходу був організований ігровий майданчик та виставка спецтехніки, де вони могли спробувати себе у ролі військового, рятувальника та поліцейського.

На локаціях заходу були розміщені скриньки, де усі охочі могли задонатити на підтримку Збройних сил України.

У м.Вараш під час заходу "Вараський гарт" відбулось нагородження державними нагородами Захисників громади.

Зокрема, орденом "За мужність" ІІІ ступеня було відзначено Воробйова Євгенія Івановича. Захисник наразі відновлюється після поранення, яке отримав у листопаді 2023 року поблизу н.п.Кліщіївка, Бахмутського району Донецької області. Відзнаку передали матері Захисника.

Також орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно) було нагороджено Абрамовича Олександра Олександровича , який загинув під час виконання бойового завдання поблизу н.п.Кліщіївка Бахмутського району Донецької області. Відзнаку вручили матері та родині Захисника.

Вараські рятувальники взяли участь у заході соціальної адаптації ветеранів війни та членів їх сімей "Вараський гарт".

Метою заходу стало не лише навчити дітей правилам безпечної поведінки, а й зацікавити їх професією рятувальника. Завдяки зусиллям рятувальників діти отримали не лише заряд позитивних емоцій, але й цінні знання та навички, які допоможуть їм зберегти життя та здоров'я.

Розпочали у Вараському ліцеї №2 із відкриття кубку Рівненської області з гирьового спорту серед чоловіків та жінок, а також відкритого обласного турніру серед юнаків та дівчат.

Присутні хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих українців, яких убила рука окупанта…Змагалися у Вараші представники гирьового спорту із різних куточків Рівненської області та Волині.

Президент Рівненської обласної федерації гирьового спорту Іван Макаренко вручив посвідчення кандидатів у майстри спорту України Андрію Миколайовичу Козлюку та Констянтину Федоровичу Раку із Вараша. Також він відзначив подяками від спортсменів Союзу гирьового спорту Вараської громади Департамент культури, туризму, молоді та спорту ВК ВМР, Рівненську АЕС та директора Вараського ліцею №2.

Усіх учасників та гостей привітали танцювальним номером зразковий художній колектив сучасного танцю "Едем".

Продовжили спортивне свято на стадіоні "Ізотоп". "Разом до Перемоги" – під таким гаслом відбулося урочисте нагородження та відзначення провідних спортсменів, вихованців комплексної дитячої юнацької спортивної школи, спортсменів філії "ВП РАЕС" та міста, активних учасників оздоровчо-фізкультурного руху серед працівників філії "ВП РАЕС", членів їх сімей та жителів міста Вараш за результатами участі у обласних, всеукраїнських змаганнях сезону 2024 р.

Спортсмени Вараської громади отримали відзнаки від Вараської міської ради, Первинної профспілкової організації ВП РАЕС, Рівненської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства "Україна".

З вітальними словами до присутніх звернулися міський голова Олександр Мензул, голова первинної профспілкової організації відокремленого підрозділу РАЕС Іван Мельник, голова відокремленого підрозділу громадської організації УкрЯТ в Рівненській області Сергій Гуцало, голова Рівненської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства "Україна" Анатолій Семенович Биков.

Під час свого виступу Олександр Мензул привітав усіх із Днем фізичної культури та спорту і Днем міста Вараш.

"Вараш дуже спортивне місто, у нас постійно відбуваються спортивні заходи. Я дякую всім хто долучається до участі в спортивних активностях. Хто іще не брав участі, приєднуйтеся. Нехай усім щастить. І якнайшвидшої нам Перемоги", − додав очільник громади.

Подія супроводжувалася вокальними, танцювальними виступами. Затим усі могли спостерігати на стадіоні за показовими виступами вараських спортсменів.

Далі перейшли до змагань, приурочених до Дня фізичної культури та спорту. Відтак впродовж дня у Вараші відбулося ряд турнірів: з плавання у Плавбасейн, з легкої атлетики, стадіон "Ізотоп", з боротьби греко-римської, футбол, волейбол, баскетбол 3х3, змагання з більярду.

Із нагоди Дня фізичної культури та спорту і Дня міста Вараш відбулася Відкрита першість з баскетболу 3х3 серед молоді та дорослих пам'яті загиблих захисників України Володимира Філя та Антона Товкача.

Участь у баскетбольному турнірі, який проходить уже другий рік поспіль взяли 3 дівочі команди та 6 чоловічих.

Призові місця Відкритої першості з баскетболу розподілилися таким чином.

Серед чоловіків:

  • 1 місце – "BOSSH сервіс"
  • 2 місце – "BULLS"
  • 3 місце – "Володимирець"

Серед дівчат:

  • 1 місце – "Сім’я"
  • 2 місце – "Тімсевен"
  • 3 місце – "Гномики"

Іще один турнір відбувся із волейболу. На базі Вараського ліцею №4 за першість змагалося 6 команд волейболістів.

В результаті переможцями стали такі команди:.

  • 1 місце – "РАЕС"
  • 2 місце – "Львівська Політехніка"
  • 3 місце – "Полиці".

Усі спортивні змагання з нагоди Дня фізичної культури та спорту мали на меті популяризацію та розвиток спорту й пропаганду здорового способу життя.

Реклама

Вараш відзначив День міста: що цікавого відбулося?

Джерело: volodymyrets.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua