Чекали сім місяців: у бою за Авдіївку загинув захисник родом із Сарненського району

16 вересня 2024 р. 19:48

16 вересня 2024 р. 19:48


Микола Якимович народився на Дубровиччині, проживав у селі Савинці Оржицької громади. Служив на Чернігівщині, потім — на Донеччині, де зник безвісти. Загибель Героя підтвердила судово-генетична експертиза.

Хто повідомляє: Оржицька селищна рада .

Микола Якимович народився 30 січня 1976 року в селі Великі Озера на Дубровиччині. Після закінчення місцевої школи навчався в Луганську на машиніста залізничного локомотива. Навчання Миколи перервали: призвали на строкову військову службу. Там чоловік отримав звання сержанта. Згодом переїхав на Оржиччину, отримав посвідчення водія, працював водієм у місцевих господарствах і створив сімʼю. Із 2021-го Микола Якимович працював у пожежній охороні Оржицької громади.

Чоловік мобілізувався в перші дні повномасштабної війни. Старший стрілець роти охорони четвертого відділення Лубенського РТЦК та СП служив у Чернігівській області, а 20 січня 2024 року його підрозділ перевели на Авдіївський напрямок. Із 30 січня сержанта вважали зниклим безвісти в районі Авдіївки. У громаді загибель Миколи Якимовича підтвердили 14 вересня.

— Довгі дні, тижні, місяці. Сім місяців надії, що захисник України, дорогий батько та коханий чоловік вийде на зв’язок. Від імені усієї громади висловлюємо щирі співчуття дружині Наталії, синові Олександру та дочці Ірині. Поділяємо вашу скорботу , — пишуть в Оржицькій селищній раді.

Дату прощання з полеглим Героєм у громаді повідомлять згодом.

За даними Генштабу ЗСУ , станом на 16:00 16 вересня на Краматорському напрямку загарбники чотири рази здійснювали штурмові дії. Сили оборони зупинили дві атаки росіян поблизу Часового Яру, ще дві атаки тривають в районі Васюківки.

На Торецькому напрямку противник атакував 12 разів неподалік Дружби, Торецька та Залізного. Дев’ять боїв завершилися без успіху для окупантів, ще три продовжуються. Потерпає від авіаційних ударів ворога Щербинівка, на яку за сьогодні вже скинуто дев’ять КАБів.

На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили 24 спроби потіснити українських захисників із займаних позицій у районах населених пунктів Воздвиженка, Гродівка, Новогродівка, Маринівка та Красний Яр. Сили оборони стримують натиск противника та відбили 20 атак, чотири боєзіткнення досі тривають. Втрати ворога уточнюються.

Найгарячіший сьогодні Курахівський напрямок — 26 разів ворог атакував у бік Українська, Цукуріного, Желанного Першого, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки. Дев’ятнадцять боїв завершено, сім продовжуються.

На Времівському напрямку окупанти п’ять разів атакували позиції наших військ біля Вугледара, Катеринівки, Водяного та Костянтинівки. Два штурми ворога відбили, триває три боєзіткнення.

Реклама

Чекали сім місяців: у бою за Авдіївку загинув захисник родом із Сарненського району

Джерело: sarnynews.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua