Українці просять уряд заборонити показувати екстрасенсів в ефірах новин

17 жовтня 2024 р. 08:24

17 жовтня 2024 р. 08:24


Транслювання екстрасенсів в ефірах телемарафону та інших випусках новин деструктивно впливають на свідомість українців.

Про це йдеться у петиції , опублікованій на сайті Кабінету міністрів. Автор звернення просить заборонити виступи людей з екстрасенсорними здібностями.

- Зараз відомі українські телеканали часто запрошують багатьох відомих екстрасенсів та інших представників містичних навчань взяти участь у випусках новин або виступити в телемарафоні з метою погадати на війну, зробити розклад таро та поділитися своїми "пророкуваннями" про майбутній перебіг подій на фронті або обстріл ворогом українських міст, – зазначає автор петиції Наталія Яковлєва.

У зверненні до уряду йдеться, що особливо небезпечні екстрасенси з "російським минулим", які "між рядками дорікають небезпечним проросійським меседжам-наративам, які деструктивно впливають на свідомість українців". Також підписанти наголосили, що телемарафон "Єдині новини" фінансується з державного бюджету.

- Тому неприпустимий той факт, що за гроші українців їх успішно годують з телеекранів відверто псевдонауковим маренням від екстрасенсів, які до того ж маніпулюють думкою українських глядачів щодо своїх надприродних здібностей, вводячи їх в оману, - заявила Яковлєва.

Електронна петиція з'явилася на сайті уряду 12 жовтня. Щоб її розглянув Кабмін, підтримати звернення мають 25 тисяч осіб. Станом на 16 жовтня підписи під петицією поставили 466 громадян.

Українці просять уряд заборонити показувати екстрасенсів в ефірах новин

Джерело: rivnepost.rv.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua