У замку на Рівненщині відкрили фотовиставку воїна, який загинув на Донеччині (ВІДЕО)

17 жовтня 2024 р. 20:35

17 жовтня 2024 р. 20:35


У Дубенському замку відкрили виставку фоторобіт військовослужбовця Дениса Кривого, який загинув торік на Бахмутському напрямку. Він — переможець міжнародних конкурсів, фотографував для "National Geographic".

Виставку фотографій Дениса організувала його дружина Галина Волгіна. Виручені кошти спрямовує для ЗСУ. За рік вдалося зібрати понад мільйон гривень.

Відкриття виставки-аукціону "Краса Бузького Гарду", бачило Суспільне.

З фотороботами у Дубно приїхала Галина Волгіна — дружина фотохудожника Дениса Кривого, який загинув у 2023 році на Бахмутському напрямку. Вона заснувала Благодійний фонд "СЯО", саме таким був позивний військового. Жінка організовує виставки та аукціони в різних містах України.

- Він був фотографом-натуралістом, друкувався в журналі National Geographic Україна, мав багато міжнародних премій. Він створював шикарні роботи. І я вирішила, що вони мають побачити світ, а світ має побачити їх. Я долучаюся до різних проєктів, аукціонів та інших цікавих ідей, де ці картини можуть принести користь Україні, — розповіла Галина Волгіна.

У вересні світлини Дениса Кривого експонували у Вашингтоні. А днями презентували виставку всімнадцяте — у Дубенському замку. Це близько сотні фотографій, які він відзняв у Національному природному парку "Бузький Гард", що на Миколаївщині:

- Дуже багато людей думають, що це колібрі, що це пташки заморські — але все це наше. Це треба знати, цінувати і пишатися цим. Найбільш популярна робота, де схід сонця над Південним Бугом, її придбали найбільше разів. Також великою популярністю користується "Магія зірок". За цей період було надруковано понад 500 робіт".

Станом на червень 2024 року Галина Волгіна зібрала понад мільйон гривень. Виручені кошти спрямовує на допомогу підрозділу спецпризначенців, у якому служив чоловік. Згадує про нього, як про багатогранну та відповідальну людину:

- Він вчився на історика, займався фотографією, працював дизайнером, захоплювався спортзалом, грав на барабанах, в баскетболі мав розряд. Є люди, які багато чим захоплюються і ніде не досягають результату. То це зовсім не про нього. Якщо це фотографія, то це друк в журналах, якщо це дизайн, то це робота з міжнародними компаніями. Якщо це спорт, то це розуміння процесів до синтезу білка в клітинах.

У Дубенському замку виставка триватиме місяць. Першою придбала одну з фотокартин Олена Перетятко — дружина загиблого воїна з Дубна. Її планує віддати на благодійний аукціон.

У замку на Рівненщині відкрили фотовиставку воїна, який загинув на Донеччині (ВІДЕО)

Джерело: rivnepost.rv.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua