Іскра — з розетки. Що робити?

18 жовтня 2024 р. 10:41

18 жовтня 2024 р. 10:41


Розетка може заіскритись під час включення потужних електроприладів безпосередньо вилкою без використання вимикача. Навіть якщо ви маєте якісні та надійні розетки, все одно існує ризик, що момент, коли іскриться розетка, відбудеться. Якщо така ситуація буде повторюватись, тоді розетка може взагалі вийти із ладу.

Також однією із причин, через які у розетки з’являються іскри — це поганий контакт зарядного пристрою і розетки. Якщо ви не повністю встромили вилку в розетку, тоді можуть виникати невеликі іскри, які можуть налякати вас.

Пам’ятайте, що не можна підключати до однієї розетки багато різних та потужних приладів. Заіскрити може й від одного — якщо приладу необхідний струм більшої сили, ніж може видати розетка. Однак, наприклад, із зарядним пристроєм мобільного телефону така ситуація виникає дуже рідко. Зазвичай зарядка смартфона перестає іскрити, коли вона щільно вставляється в розетку і не відходить від контакту.

Що робити, якщо розетка іскриться? Припинити використовувати розетку, в якій ви помітили іскріння. Таке явище може призвести до короткого замикання або й до пожежі.

Щоб уникнути проблем із розеткою, варто дотримуватись певних правил. Необхідно вимкнути електроживлення у будинку. Потім обережно та ретельно оглянути розетку. Якщо вона пошкоджена, замінити. Також потрібно перевірити контакти у розетці. Якщо контакти окислені або пошкоджені, треба обережно зачистити їх чи замінити.

Фахівці радять, якщо ви не маєте спеціальних навичок, то краще звернутись за допомогою до електрика.

Іскра — з розетки. Що робити?

Джерело: rivnepost.rv.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua