Залужний пише трилогію мемуарів

22 жовтня 2024 р. 08:45

22 жовтня 2024 р. 08:45


Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний пише трилогію мемуарів. Про це повідомив «Бабель» з посиланням на джерела з оточення Залужного.

Перша частина під назвою «Моя війна» вже завершена та скоро зʼявиться у книгарнях. У книзі йдеться про події від дитинства ексголовкома до 24 лютого 2022 року. Кілька розділів присвячені повномасштабній війні Росії проти України.

Дві наступні частини матимуть назви «Наша війна» і «Їхня війна». Зараз Валерій Залужний працює над другою книгою.

На запитання, чи не є мемуари стартом політичної карʼєри колишнього головкома, джерела з його оточення сказали, що в політику Залужний не збирається. І попри пропозиції приєднатися до політичних проєктів чи започаткувати власний, в осяжному майбутньому він планує зосередитися на роботі послом України у Великій Британії.

У серпні у видавництві Vivat вийшла книга радниці зі стратегічних комунікацій при головнокомандувачі ЗСУ Людмили Долгоновської "Залізний генерал. Уроки людяності". Книга є біографією Залужного та хронікою подій початку вторгнення в ставці. Друга частина книги "Уроки людяності" аналізує хід першого року повномасштабної війни та описує постулати, якими керується генерал.

Також Валерій Залужний написав передмову до книги-антології текстів "Воєнний стан" видавництва Meridian Czernowitz, яка містить тексти філософа Вахтанга Кебуладзе, поетеси Ірини Цілик, письменників Тараса Прохаська, Артема Чеха та Олександра Михеда.

Коротко про.

Залужний пише трилогію мемуарів

Джерело: rivnepost.rv.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua