Автопарк екстреної допомоги Сумщини поповнили ще 8 нових реанімобілів

24 липня 2024 р. 12:00

24 липня 2024 р. 12:00


Ключі від сучасного санітарного транспорту для Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф вручив начальник обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ

Як повідомив очільник Сумщини, повноприводні реанімобілі «Citroen Jumper» вдалося придбати завдяки державі та зарубіжним партнерам у рамках ініціативи фандрейзингової програми UNITED-24.

Автомобілі розподіллено до 8 структурних підрозділів закладу. Тож уже невдовзі вони рятуватимуть життя та здоров’я мешканців у найвіддаленіших куточках Роменського, Охтирського, Шосткинського, Конотопського районів, а також Глухівської, Буринської, Кролевецької та Путивльської громади.

«Сьогодні ми вручили сучасні реанімобілі, щоб бригади екстреної допомоги змогли безперешкодно виїжджати на виклики. Відтак, люди матимуть можливість у тяжку хвилину отримати своєчасну допомогу фахівців. Дякуємо керівництву держави та профільного міністерства за велику увагу до прикордонної Сумщини та за турботу про технічне забезпечення закладів охорони здоров’я», – акцентував Володимир Артюх .

До слова, це не перше поповнення автопарку екстренки цьогоріч. Нещодавно Центр вже отримував 5 сучасних реанімобілів з нагоди Всесвітнього дня екстреної медичної допомоги: 1 «Kia Bongo» – від Уряду Кореї, 1 «FORD TRANSIT» – від Канадсько-Української фундації, 2 «Citroen Jumper» – від Програми розвитку ООН (ПРООН), 1 «Citroen Jumper» – за фандрейзинговою програмою UNITED-24. Ще 17 автомобілів із різних джерел надійшло в область минулого року.

Принагідно очільник Сумщини також відзначив ряд працівників екстренки почесними грамотами голови Сумської обласної державної адміністрації за високий професіоналізм, вірність обраній справі, вагомий внесок у розвиток екстреної медичної допомоги області в умовах воєнної небезпеки, патріотизм, активну громадянську позицію та з нагоди Дня медичних працівників.

Серед них: фельдшер з медицини невідкладних станів Першої підстанції екстреної (швидкої) медичної допомоги Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олександр ВОРОБЧЕНКО , фельдшер з медицини невідкладних станів Першої підстанції екстреної (швидкої) медичної допомоги Центру Зоя ГАЛИЦЬКА , фельдшер з медицини невідкладних станів Шосткинської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги Центру Олександр ПЕСТРЯКОВ , фельдшер з медицини невідкладних станів Центральної станції екстреної (швидкої) медичної допомоги Центру Олександр РУДЕНКО та фельдшер з медицини невідкладних станів навчально-тренувального відділу Центру Валентин ЦИГАНЕНКО .

Автопарк екстреної допомоги Сумщини поповнили ще 8 нових реанімобілів

Джерело: konotop.in.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua