Роменська ЦРЛ потребує субвенції з місцевих бюджетів для проведення гемодіалізу

25 липня 2024 р. 11:16

25 липня 2024 р. 11:16


За словами тимчасово виконуючої обов’язки голови районної державної адміністрації – начальника районної військової адміністрації Валентини НАЗАРЕНКО, сьогодні у Роменському районі виникла проблема з накопиченням витратних матеріалів для лікування хворих методом гемодіалізу.

Для українців з хронічною хворобою нирок або нирковою недостатністю у Програмі медичних гарантій передбачено безоплатне лікування методом гемодіалізу в амбулаторних умовах. У Роменському районі таку послугу надає комунальне некомерційне підприємство «Роменська центральна районна лікарня» Роменської міської ради.

У відділенні гемодіалізу Роменської центральної районної лікарні надається допомога 26 нефрологічним хворим мешканцям району (Липоводолинської громади – 3, Недригайлівської – 3, Андріяшівської – 1, Хмелівської – 3; Роменської – 16). Крім цього, на сьогодні в черзі на лікування методом гемодіалізу перебувають 3 хворих Липоводолинської і 1 хворий Недригайлівської громад.

За словами заступника головного лікаря з поліклінічної роботи комунального некомерційного підприємства «Роменська центральна районна лікарня» Роменської міської ради Едуарда БЕЛЬМАСА, у 2024 році закладом укладено договір з Національною службою здоров’я України за пакетом «Лікування пацієнтів методом гемодіалізу в амбулаторних умовах» у кількості 3 912 медичних послуг (процедур гемодіалізу) на суму – 9 674 376 гривень за встановленим тарифом 2 473 гривень. У зв’язку зі збільшенням розміру мінімальної заробітної плати, росту цін і тарифів на витратні матеріали, лікарські засоби, комунальні послуги і енергоносії розрахункова вартість 1 процедури діалізу на 2024 рік становить 3 812 гривень 23 коп. Незабезпеченість 1 процедури гемодіалізу складає 1 339,23 гривень, річний дефіцит – 5 239 067,76 гривень.

«Можливий вихід з ситуації, що склалася з наданням медичної допомоги нефрологічним хворим, – дофінансування шляхом надання субвенції з місцевих бюджетів (покриття незабезпеченості)», – зазначив заступник головного лікаря.

За результатами наради надано доручення головам Роменської, Андріяшівської, Липоводолинської, Недригайлівської, Хмелівської територіальних громад розглянути питання щодо передачі субвенції на лікування нефрологічних хворих, а відділу з питань освіти, культури, молоді, спорту охорони здоров’я та комунікацій з громадськістю підготувати звернення до Міністерства охорони здоров’я щодо підвищення тарифу по наданню медичних послуг за пакетом 16 «Лікування пацієнтів методом екстракорпорального гемодіалізу в амбулаторних умовах».

За повідомленням Роменської РДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Роменська ЦРЛ потребує субвенції з місцевих бюджетів для проведення гемодіалізу

Джерело: romny24.info

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua