Німецькі інвестори планують реалізовувати на Сумщині проекти з альтернативної енергетики

25 липня 2024 р. 11:33

25 липня 2024 р. 11:33


Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх зустрівся з членом Адміністративної ради ESE Invest AG Олафом КНАППЕ та бенефіціаром ТОВ «Глобал Грін Енерджі Солар І» Наталією Кнаппе.

Учасники зустрічі обговорили питання щодо реалізації проектів альтернативної енергетики на території Сумської області.

Олаф Кнаппе зазначив, що Сумська область має дуже хороші перспективи щодо розвитку сонячної та вітрової енергетики, зокрема, природні умови, зокрема, показники вітру та сонця на Сумщині, навіть кращі, ніж на півдні України.

«Ми маємо ряд проєктів, які презентували ще до війни, деякі з них уже втілені в життя, реалізації інших завадила війна. Але сподіваємось, зараз ми активізуємо співпрацю з Сумщиною», – говорив інвестор.

Володимир Артюх підкреслив, що саме сьогодні коли ворог обстрілює енергетичну інфраструктуру, розвиток сонячної та вітрової енергетики є дуже важливим для Сумщини та України.

«Сумська ОВА готова до ефективної співпраці в цьому питанні. Адже ми готуємося до дуже непростої зими через обстріли ворога по енергетичних об’єктах. І будь-які ініціативи та проєкти щодо виробництва альтернативної енергетики нам важливі, – зазначив очільник Сумщини. – Будемо активніше працювати разом, щоб підвищити генеруючі можливості нашого регіону».

Також Володимир Артюх подякував Олафу Кнаппе за активні соціальні та екологічні проекти в Сумській області та участь у програмах, що сприяють економічному відновленню регіону після війни, підтримці місцевих громад, розвитку підприємництва та екологічної стійкості (фінансування реконструкції житла, покращення інфраструктури, забезпечення соціальних послуг).

Німецькі інвестори планують реалізовувати на Сумщині проекти з альтернативної енергетики

Джерело: debaty.sumy.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua