1 310 км газопроводів на Сумщині обстежили газовики Сумської філії «ГАЗМЕРЕЖІ» з початку року

25 липня 2024 р. 14:07

25 липня 2024 р. 14:07


Тисячі кілометрів газопроводів із року в рік перевіряють фахівці Сумської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України», аби забезпечити безперебійне та безаварійне газопостачання в регіоні.

Чималі відстані долають працівники служби комплексно-приладового обстеження (КПО) щодня, щоб переконатися в цілісності та надійності газових мереж Сумщини.

Фахівці перевіряють герметичність, захисне покриття, корозійний стан газопроводів. Визначають наявність або відсутність електрохімічного захисту за допомогою приладів, а також їх прив`язки на місцевості.

Виконують ці роботи з сучасним лазерним течошукачем, газоіндикатором компресорного та безкомпресорного типу та устаткуванням для контролю стану ізоляційного покриття газопроводів підземних сталевих та надземних.

Із початку 2024 року бригади КПО Сумської філії «ГАЗМЕРЕЖІ» обстежили 1 310 кілометрів газопроводів на Сумщині. Виявили 521 пошкодження ізоляційного покриття підземних газопроводів. Підземних витоків фахівці не зафіксували. А надземних знайшли 1 160. Порушень охоронної зони, згідно з Кодексом газорозподільних систем, нарахували вже 951.

Фахівці Сумської філії «ГАЗМЕРЕЖІ» нагадують: при плануванні будівництва чи інших земляних робіт варто обов’язково з’ясовувати, чи не розташована ваша ділянка в охоронній зоні газопроводу.

Проведення ремонтних, будівельних та земляних робіт в охоронній зоні газорозподільної системи можливе виключно за письмовим погодженням Оператора ГРМ – Сумської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України».

Зверніть увагу! У разі самовільного втручання, пошкодження об’єктів системи газопостачання, створенні аварійної ситуації ремонтні та відновлювальні роботи проводять за рахунок суб’єкта, який вчинив пошкодження.

Кожного дня газовики на Сумщині роблять усе можливе, аби гарантувати споживачам стабільний «блакитний вогник» цілодобово й у кожному куточку регіону.

Сумська філія «ГАЗМЕРЕЖІ» дякує за відповідальну сплату за розподіл газу. Це дозволяє успішно діагностувати газові мережі, а, значить, –  контролювати газову безпеку на Сумщині.

Реклама

1 310 км газопроводів на Сумщині обстежили газовики Сумської філії «ГАЗМЕРЕЖІ» з початку року

Джерело: konotop.in.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua