День медичного працівника співпадає з днем реєстрації Білопільського ЦПМД

26 липня 2024 р. 15:15

26 липня 2024 р. 15:15


"День медичного працівника співпадає з днем реєстрації нашого підприємства. Тож, 27 липня для нас не випадкова дата", - говорить головний лікар Центру первинної медичної допомоги Костянтин Рожин.

Як розповідає керівник, за шість років є що згадати і з приємного, і не дуже. Спочатку рік-два – становлення і робота в абсолютно нових умовах. Навчання і медперсоналу, і робота з населенням, від пояснень «що таке первинка», до облаштування кабінетів і ремонту приміщення.

- Тільки почали отримувати певний досвід, напрацювали деякі здобутки – тут Ковід. Кілька разів були на межі колапсу через величезний потік пацієнтів і хвороби медперсоналу. Витримали, думали все найгірше пережили.

З початком повномасштабного вторгнення зрозуміли, що проблеми лише починаються. Не буду повторювати про життя і роботу в оточенні, відсутність медикаментів, засобів догляду. Всі ми пережили і переживаємо постійні обстріли, руйнування, смерті та поранення наших земляків. Лікарні – не виняток. 26 квітня 2024 року від вибуху у нас пошкоджено приміщення. Потребують заміни 23 вікна, двері... - говорить Костянтин Рожин.

Та найбільші втрати, на думку головного лікаря, – це люди. Колектив у "первинці" в основному жіночий. Тож цілком закономірно, що мами турбуються про свою безпеку і безпеку дітей. Багато виїхали і розрахувались.

- Я не можу змусити працювати людей, бо ніхто не дає гарантій безпеки. Також виїжджають і жителі, розривають декларації. Не працює амбулаторія у Павлівці, ФАП у Рижівці, Ободах. В Іскрисківщині прийом веде наш фельдшер вдома.

Ми продовжуємо працювати у приміщенні «первинки», яке всі добре знають. Робимо всі необхідні обстеження, щоденно веде прийом сімейний лікар. Працюють амбулаторії у Ворожбі, Річках, Вирах, Куянівці.

Фото: з архіву Білопільського ЦПМД Білопільський ЦПМД

Хочу подякувати всім і кожному, хто залишився і працює, хто надає допомогу і знаходить у собі сили йти на роботу. Дякую всім нашим медпрацівникам, пацієнтам, які залишились у нашому закладі, хто нам довіряє і підтримує. Запевняю, що зробимо все, від нас залежне, аби наш заклад працював надалі, - говорить керівник Білопільського ЦПМД.

Заслужена відзнака з нагоди професійного свята

З нагоди професійного свята колектив Білопільського ЦПМД отримав грамоту Кабінету Міністрів України. Про це на своїй сторінці Facebook повідомив головний лікар Білопільського центру первинної медичної допомоги Костянтин Рожин.

Це високе визнання невтомної праці, відданості справі та мужності в найскладніші часи.

"Друзі, колеги, шановна громадо! Сьогодні особливий день для нашого Білопільського центру первинної допомоги - день, сповнений гордості, вдячності та роздумів.

Ми працювали під обстрілами, на самому кордоні, де кожен день міг стати випробуванням. Але ми не відступили, не здалися. Кожен із нас розумів важливість нашої місії - бути там, де ми найбільше потрібні, надавати допомогу тим, хто її потребує, незважаючи на небезпеку.

Ця нагорода - не просто документ. Це символ незламності українського духу, професіоналізму та самовідданості кожного члена нашої команди. Від лікарів до медсестер, від водіїв до адміністративного персоналу - кожен зробив свій внесок у цю спільну перемогу.

Символічно, що ця грамота вручена саме сьогодні - в день шестиріччя утворення нашого закладу. За ці роки ми пройшли довгий шлях, сповнений викликів та досягнень. Ми росли, вчилися, вдосконалювалися. І сьогоднішня нагорода - яскраве свідчення того, що ми на правильному шляху.

Хочу висловити глибоку вдячність кожному члену нашого колективу. Ваша праця, ваша стійкість, ваша віддана служба громаді - це те, що робить наш Центр особливим. Ви - справжні герої, і я пишаюся можливістю працювати з вами пліч-о-пліч.

Ця нагорода - не лише наша. Вона належить усім мешканцям Білопільщини, які довіряють нам своє здоров'я, підтримують нас у важкі часи. Разом ми сильніші, разом ми зможемо подолати будь-які труднощі.

Попереду у нас ще багато роботи, багато викликів. Але сьогодні ми можемо на мить зупинитися, озирнутися назад і пишатися тим, чого досягли. А завтра - знову до праці, з новими силами та натхненням. Дякую кожному з вас. Слава Україні!" - зазначив керівник ЦПМД на своїй сторінці.

Реклама

День медичного працівника співпадає з днем реєстрації Білопільського ЦПМД

День медичного працівника співпадає з днем реєстрації Білопільського ЦПМД

День медичного працівника співпадає з днем реєстрації Білопільського ЦПМД

День медичного працівника співпадає з днем реєстрації Білопільського ЦПМД

День медичного працівника співпадає з днем реєстрації Білопільського ЦПМД

Джерело: bilopillia.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua