Німеччина профінансувала закупівлю чотирьох «Соціальних таксі» для громад Сумської області

26 липня 2024 р. 15:21

26 липня 2024 р. 15:21


Начальник Сумської ОВА Володимир АРТЮХ подякував міжнародним партнерам за таку потужну підтримку.

Запровадження послуги «Соціальне таксі» сприятиме усуненню бар’єрів і створенню інклюзивного середовища для всіх мешканців громад.

«Соціальне таксі» призначене для мешканців громад, які за станом здоров’я не можуть користуватися громадським транспортом, а також літніх людей. Завдяки такому авто вони зможуть дістатися до державних спеціалізованих закладів, комунальних і медичних установ та інших місць для отримання необхідної допомоги та послуг.

«Ці соціальні авто також потрібні і для наших ветеранів, які повертаються додому з війни, – зазначив начальник Сумської ОВА. – Це серйозна потужна підтримка, за яку ми дуже вдячні уряду, жителям Німеччини, німецьким платникам податків і всім, хто працював і продовжує працювати на покращення життя наших жителів».

Автомобілі закуплені у межах «Спеціальної програми підтримки України /EU4ResilientRegions» та здійснена Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), GmbH за фінансування уряду Німеччини та Європейського Союзу.

Всього закуплено 31 спеціалізований автомобіль для громад в 9 областях України, з них 29 транспортних засоби закуплені за кошти уряду Німеччини та 2 – Європейського Союзу. Вартість кожного автобуса: 85 200 євро.

Як повідомив радник проєкту «Спеціальна програма підтримки України/ EU4ResilientRegions» Олександр ХОРУЖЕНКО, у рамках проєкту GIZ «Спеціальна програма підтримки України / EU4ResilientRegions» у Сумській області в 2024 році впроваджуються наступні активності:

- завершення будівельних робіт та закупівля меблів для Реабілітаційного відділення у Шосткинській міській лікарні;

- встановлення Сонячних станцій в Шосткинській міській лікарні, Конотопській міській лікарні, Недригайлівській селищній лікарні, в Липовій Долині (опорна школа та селищна лікарня);

- ремонтні будівельні роботи в Липово-Долинській опорній школі (спортивна зала);

- ремонтні будівельні роботи в Жіночій денній консультації Конотопської міської лікарні;

- ремонтні будівельні роботи в Недригайлівській селищній лікарні (вхідна група, кол-центр, ліфти та ін.);

- закупівля для Шосткинського ЦПМСД Мобільного медичного кабінету (навчання персоналу та ін.);

- завершення поставок медичного обладнання для Лабораторних кабінетів в ЦПМСД Липової Долини та Шостки.

«До кінця року всі зобов’язання, які є, ми виконаємо, – підкреслив Олександр Хоруженко. – Зі свого боку, теж вдячний платникам податків Німеччини за допомогу рідній Сумщині».

Німеччина профінансувала закупівлю чотирьох «Соціальних таксі» для громад Сумської області

Джерело: dancor.sumy.ua