У Шостці з’явиться координатор Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

26 липня 2024 р. 17:31

26 липня 2024 р. 17:31


У 6 пілотних громадах Сумщини з’являться місцеві координатори Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Агенти змін працюватимуть у Глухівській, Сумській, Лебединській, Конотопській, Роменській та Шосткинській громадах. Їх завдання – зробити ментальну підтримку ще доступнішою і ближчою до людей.

Як підкреслила заступниця начальника обласної військової адміністрації Олена Бойко , наразі координація Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» масштабується у громади і на Сумщині формується регіональна команда фахівців.

Автор: Сумська ОВА новини Шостки

«Ми відібрали професійних та ініціативних спеціалістів, котрі мають стати провідниками Програми у своїх громадах. Це люди з відповідною фаховою освітою, професійними навичками у сфері психології, соціальної підтримки, особистим життєвим досвідом – готові змінювати систему, вибудовувати комунікацію, розповідати про важливість ментальної підтримки, допомагати людям та мотивувати їх піклуватися про власний внутрішній світ», – прокоментувала вона.

Автор: Сумська ОВА новини Шостки

За словами Олени Бойко, перед новою командою координаторів у громадах стоїть багато важливих завдань.

На них, як на агентів змін, покладено велику відповідальність та обов’язок інтегрувати ідеї ментального здоров’я на місцевий рівень

Крім того, консультанти Програми увійдуть до складу робочої групи з питань ментальної допомоги Координаційного центру з підтримки цивільного населення при Сумській ОВА.

Посадовець обговорила з фахівцями основні пріоритети та першочергові кроки впровадження програми ментального здоров’я. Вони розповіли про свою мотивацію стати частиною команди з ментальної підтримки та представили власне бачення і плани подальшої роботи щодо забезпечення ментальної допомоги у громадах та реалізації регіональних активностей.

Реклама

У Шостці з’явиться координатор Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

Джерело: shostkanews.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua