У шести громадах Сумщини з’являться координатори програми ментального здоров’я «Ти як?»

26 липня 2024 р. 17:53

26 липня 2024 р. 17:53


Як повідомила заступниця начальника Сумської ОВА Олена Бойко, наразі координація Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» масштабується у громади і на Сумщині формується регіональна команда фахівців.

Агенти змін працюватимуть у Глухівській, Сумській, Лебединській, Конотопській, Роменській та Шосткинській громадах. Їх завдання – зробити ментальну підтримку ще доступнішою і ближчою до людей.

«Це люди з відповідною фаховою освітою, професійними навичками у сфері психології, соціальної підтримки, особистим життєвим досвідом – готові змінювати систему, вибудовувати комунікацію, розповідати про важливість ментальної підтримки, допомагати людям та мотивувати їх піклуватися про власний внутрішній світ», – повідомила Олена Бойко.

Перед новою командою координаторів у громадах стоїть багато важливих завдань. На них, як на агентів змін, покладено велику відповідальність та обов’язок інтегрувати ідеї ментального здоров’я на місцевий рівень. Крім того, консультанти Програми увійдуть до складу робочої групи з питань ментальної допомоги Координаційного центру з підтримки цивільного населення при Сумській ОВА.

У шести громадах Сумщини з’являться координатори програми ментального здоров’я «Ти як?»

Джерело: debaty.sumy.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua