У Сумах судитимуть посадовця міськради, службова недбалість якого призвела до збитків у 5,5 млн грн

05 вересня 2024 р. 16:06

05 вересня 2024 р. 16:06


Досудове розслідування завершено слідчими відділення поліції № 4 (м. Суми) Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань в Сумській області під процесуальним керівництвом Сумської окружної прокуратури.

Слідством встановлено, що у жовтні 2022 року виконавчим комітетом Сумської міської ради укладено договори з підприємцями щодо поставки форменого одягу для добровольчих формувань Сумської міської територіальної громади.

Будучи матеріально-відповідальною особою, начальник одного із відділів не забезпечив включення до зазначених договорів вимог щодо відповідності товару технічним умовам. Більш того, під час отримання одягу він не перевірив його якість.

Відповідно до висновку експертів, поставлений підприємцями одяг не відповідає вимогам державних стандартів, що діють в Україні, та характеристикам, зазначеним у специфікації, тому не може використовуватись за своїм цільовим призначенням. Також для добровольчих формувань було закуплено монокуляри за завищеними цінами.

Унаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків начальник відділу не забезпечив якісний підхід до формулювання вимог та очікуваної вартості предмета закупівлі, відтак Сумській міській раді спричинено збитки в сумі 5 млн 546 тис. грн.

Наразі слідчі поліції за процесуального керівництва прокуратури завершили досудове розслідування за ч. 2 ст 367 КК України (службова недбалість) та скерували обвинувальний акт стосовно посадовця до суду. Відповідно до санкції статті, зловмиснику загрожує до п’яти років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

У Сумах судитимуть посадовця міськради, службова недбалість якого призвела до збитків у 5,5 млн грн

Джерело: sumypost.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua