За добу шахраї видурили у шістьох жителів Сумщини 155 тисяч гривень

06 вересня 2024 р. 10:46

06 вересня 2024 р. 10:46


Кримінал Новини Суспільство

Гроші в борг для родичів, дзвінки від працівників банків, продаж неіснуючих товарів або купівля речей без подальшої оплати: про такі пастки від зловмисників повідомляли потерпілі до поліції протягом минулої доби.

Усього співробітники територіальних підрозділів поліції Сумщини задокументували шість фактів звернень. Загальна сума завданих заявникам збитків становила майже 155 тисяч гривень.

За статистикою, найбільше коштів жертви шахраїв втрачають тоді, коли приймають дзвінки начебто від працівників банківських установ. Один з таких випадків трапився з 56-річним мешканцем Сумського району. Представившись працівником служби безпеки банку невідома особа повідомила, що необхідно перевстановити банківський додаток для більш безпечного користування картковими рахунками. Виконуючи вказівки невідомої особи, заявник повідомив коди, які надходили йому у смс-повідомленнях, після чого виявив, що з банківських карток зникли гроші.

У схожому випадку до відділення поліції № 4 (м. Суми) звернувся потерпілий та повідомив, що йому зателефонувала невідома особа, яка, представившись працівником банку, повідомила, що його банківська картка заблокована. Після того як під приводом розблокування картки заявник повідомив невідомим анкетні дані, дані своєї банківської картки та кодове слово, з його банківської картки зникли гроші.

Поліція Сумщини нагадує: ні за яких обставин не повідомляйте стороннім особам свої особисті дані та секретні дані своїх банківських рахунків. Така інформація потрібна лише шахраям, які прагнуть поцупити ваші гроші! Запам’ятайте: повідомляти можна лише 16-значний номер, який розміщений на лицьовій стороні картки.

За добу шахраї видурили у шістьох жителів Сумщини 155 тисяч гривень

Джерело: debaty.sumy.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua