На Сумщині скажена домашня кішка покусала трьох людей

07 вересня 2024 р. 12:18

07 вересня 2024 р. 12:18


Медицина Новини Суспільство

У Великописарівській громаді Охтирського району зареєстрований лабораторно підтверджений випадок сказу серед тварин. Захворіла на сказ домашня кішка. 27 та 28 серпня покусала 3-х мешканців с. Спірне і через три дні тварина померла. При епідрозслідуванні встановлено, що кішка мала контакт з лисицею, яка їй нанесла покуси. Про це повідомила заступник головного державного санітарного лікаря Сумщини Галина Зайцева.

Люди, які постраждали від укусу кота, відразу звернулися за медичною допомогою і на даний час отримують антирабічне лікування проти сказу

З початку року це вже шостий випадок сказу серед тварин у Сумській області, зазначають в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

“Небезпека поширення сказу для нашої області існувала завжди. А під час війни впливати на розповсюдження сказу в дикій природі прикордонних районів стало зовсім неможливо. Тому через домашніх тварин сказ наблизився до людей”, – говорить Галина Зайцева.

Вона закликає вакцинувати домашніх тварин: щеплення – дієвий захист від сказу.

Антирабічні препарати для попередження захворювання в закладах охорони здоров’я є. До кінця вересня Сумщина отримає ще понад 500 доз вакцини.

На Сумщині скажена домашня кішка покусала трьох людей

Джерело: debaty.sumy.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua