У СумДУ на зустрічі з представником МОН України обговорили пріоритетні завдання сфери вищої освіти в умовах війни

07 вересня 2024 р. 14:34

07 вересня 2024 р. 14:34


Новини Освіта Суспільство

6 вересня Сумський державний університет відвідав Генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег ШАРОВ.

На зустрічі з членами вченої ради університету йшлося про освітні пріоритети в час війни, результати вступної кампанії 2024, організацію освітнього процесу в новому навчальному році, передусім – з урахуванням безпекових питань, а також про системні зміни у вищій освіті, зокрема в контексті євроінтеграції.

Олег Шаров окреслив основні тенденції сфери вищої освіти України, ознайомив з актуальними темами, на яких найперше фокусується увага міністерства. Передусім, основним пріоритетом для системи освіти є підтримка захисників України та ветеранів війни, зокрема проведення заходів з медичної, соціальної і психологічної реабілітації ветеранів, забезпечення їх фахової підготовки та перепідготовки, у тому числі й на базах закладів вищої освіти.

Генеральний директор директорату МОН акцентував увагу на необхідності загального підвищення якості підготовки фахівців, підтримки розвитку професійної освіти, оптимізації мережі ЗВО.

Також відбувся обмін думками щодо розвитку освітнього середовища, специфіки організації освітньої діяльності в закладах вищої освіти на прикордонні.

У СумДУ на зустрічі з представником МОН України обговорили пріоритетні завдання сфери вищої освіти в умовах війни

Джерело: debaty.sumy.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua