У конотопському водоканалі роз’яснили, чи не може забруднення Сейму прямо впливати і на Єзуч

07 вересня 2024 р. 15:40

07 вересня 2024 р. 15:40


Як зазначили у Конотопському водоканалі , мешканців міста непокоїть стан річки Єзуч та неприємний запах води, що в ній тече, а також питання чи не може забруднення річки Сейм прямо впливати і на Єзуч.

«З даного приводу Конотопський ВОДОКАНАЛ в межах власної компетенції повідомляє, що з боку  роботи безпосередньо об’єктів нашого підприємства та системи водовідведення міста  ніяких аварійних ситуацій наразі не було, неконтрольованих скидів забруднюючих речовин в водойму не здійснювалось», – наголосили на підприємстві.

6 вересня відомча лабораторія з контролю якості стічних вод КП ВУВКГ відібрала контрольні проби води в річці в місцях, наближених до каналізаційно-насосної станції та очисних споруд. За результатами лабораторних досліджень ніяких надзвичайних перевищень по конкретним показникам, які б свідчили про скид стоків,  в пробах не зафіксовано, фактів неконтрольованого чи залпового скиду теж не фіксувалося.

Також фахівці наголошують, що за течією саме річка Єзуч впадає в Сейм, а не навпаки, тому навряд чи є можливим потрапляння в нашу Єзуч забрудненої Сеймівської води.

«Разом з тим припускаємо, що теперішній стан річки Єзуч, що тече в межах нашого міста, а саме: неприємний запах, цвітіння вод і процеси гниття можуть бути спричинені погодними умовами цього літа, засухою і обмілінням річки, в результаті чого течії практично немає, а вода застоюється з усім негативними наслідками від цих процесів (подібна ситуація має місце практично кожного літа). Ми слідкуємо за ситуацією», – додали у КП ВУВКГ.

У конотопському водоканалі роз’яснили, чи не може забруднення Сейму прямо впливати і на Єзуч

Джерело: konotop.in.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua