У селі на Сумщині оголосили карантин через поширення африканської чуми свиней

07 вересня 2024 р. 16:59

07 вересня 2024 р. 16:59


У с.Малий Самбір Попівської громади виявили тварин хворих на вірус африканської чуми свиней. Жителі вулиці, на якій поширилася інфекція просяит забезпечити проведення профілактичних заходів щодо недопущення поширення вірусу.

Відповідно до протоколів засідань державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Конотопській райдержадміністрації та місцевої протиепізоотичної комісії при Попівській сільській раді було оголошено карантин по вул.Прокопівка в с.Малий Самбір та встановлено:

– «зону епізоотичного осередку» – домогосподарства по вул.Прокопівка (від будинку №10 до будинку №95) в с.Малий Самбір Попівської громади.

– «зону захисту» – територію в радіусі 3 км навколо епізоотичного вогнища – с.Малий Самбір

– «зону нагляду» – територію в радіусі до 7 км – с.Великий Самбір Попівської громади та с.Голінка Чернігівської області.

Африканська чума свиней – небезпечна інфекційна хвороба, яка характеризується лихоманкою, запальними і дистрофічними ураженнями внутрішніх органів, чисельними крововиливами та високою смертністю. Вірус дуже стійкий і довго зберігається в навколишньому середовищі, швидко розповсюджується серед свинопоголів’я.

Вірус африканської чуми свиней не становить небезпеки для людини.

У селі на Сумщині оголосили карантин через поширення африканської чуми свиней

Джерело: shostka.info

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua