На Конотопщині зафіксовано спалах африканської чуми свиней

07 вересня 2024 р. 17:16

07 вересня 2024 р. 17:16


Сьогодні, 7 вересня, у зв’язку з виявленням на території району випадку загибелі тварин та лабораторно підтвердженого факту захворювання тварин на африканську чуму свиней проведено позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Конотопській районній державній адміністрації.

Заступник начальника управління – начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Конотопського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Олександр ГАРБУЗ доповів про те, що вчора, 06 вересня, в одному з домогосподарств Конотопського району було виявлено факт загибелі свиней.

Лабораторними дослідженнями підтверджено факт загибелі тварин від захворювання на африканську чуму свиней. Районною лікарнею ветеринарної медицини та Конотопським районним управлінням головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області терміново проведено весь комплекс заходів, передбачених інструкціями.

Засіданням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Конотопській районній державній адміністрації затверджено план заходів з ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання на території с.Малий Самбір Конотопського району та негайно розпочато його виконання.

Зона епізоотичного осередку – вул. Прокопівка в с. Малий Самбір Конотопського району. Зона нагляду щодо захворювання – до 7 км від осередку.

«З метою недопущення розповсюдження захворювання просимо населення Конотопського району не купувати м’ясо та живих тварин на ринках без відповідних ветеринарних документів, негайно повідомляти державну службу ветеринарної медицини про будь-які випадки захворювання або загибелі свиней», – закликали у Конотопській районній державній адміністрації.

konotop.in.ua

На Конотопщині зафіксовано спалах африканської чуми свиней

Джерело: debaty.sumy.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua