Допомога на придбання дров: про співпрацю з фондами, черги та подачу заяв

07 вересня 2024 р. 18:07

07 вересня 2024 р. 18:07


До уваги мешканців Білопільської громади, але у першу чергу 10-км зони, хотів би озвучити деякі питання щодо грошової допомоги на придбання дров.

1. Прошу не вірити чуткам: Білопільська міська рада продовжує збір заяв на отримання грошової компенсації на придбання дров. Заяви будуть прийматися, відповідно до встановленого Постановою № 933 від 30.08.24 р. терміну.

2. Незважаючи на те, що областю дійсно встановлено ліміт у кількості 200 домогосподарств, і я особисто, як член Правління Асоціації міст України, і департамент соціального забезпечення Сумської області, працюємо над тим, щоб першочерговий список (а це 10 км зона) була повністю забезпечена своїм правом на отримання допомоги. Для цього будуть залучатися і інші фонди.

Так, Чевоний Хрест готовий профінансувати потребу 500 домогосподарств прикордоння. Міжнародна дитячий фонд UNICEF - 274 родини з дітьми. Зараз активно шукаємо інші варіанти. Тому велике прохання не дослухатися до пліток та домислів, а вірте лише офіційній інформації.

Принагідно закликаю не створювати ажіотаж і не займати черги з 5 ранку, запишемо всіх, хто має на це право.

Також хотів би відповісти деяким нашим мешканцям, які активно критикують мене за те, що дозволяємо подавати заяви ВПО та евакуйованим (бо через них, бачте, велика черга!) Шановні! Для мене всі мешканці громади мають однакові права. Оформлюватися ВПО та записуватися на евакуацію людей змушує ситуація, і роблять вони це переважно для того, щоб якось вижити чи звести кінці з кінцями. Тому, доки я є міським головою, я буду відстоювати інтереси кожного мешканця.

Щодо мешканців громади, які живуть поза 10 км зоною: ми також шукаємо шляхи вирішення проблеми. Але закликаю ще раз кожного - подати документи.

Також Постанова передбачає подачу документів у електронному вигляді. Тобто кожен, у кого є така можливість, може подати копії документів за адресою [email protected] . Щодо цифрового підпису, то він не обовʼязковий. Достатньо звичайного підпису. Прохання лише , щоб копії були у гарній якості. Бережіть себе.

Реклама

Допомога на придбання дров: про співпрацю з фондами, черги та подачу заяв

Джерело: bilopillia.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua