У Центральній лікарні Сум вже рік працює відділення судинної хірургії

07 вересня 2024 р. 19:01

07 вересня 2024 р. 19:01


Медицина Новини Суспільство

У вересні 2023 року на базі Сумської центральної міської клінічної лікарні було офіційно відкрито стаціонарне відділення судинної хірургії, повідомляють у медзакладі.

За рік роботи відділення воно має майже 1000 задоволених пацієнтів. Це, як зазначають у лікарні, єдине серед міських закладів охорони здоров’я відділення, яке спеціалізується на проведенні усіх видів оперативних втручань на судинах, в тому числі – магістральних судинах.

Лікарями виконуються ендоваскулярні та відкриті опрації найвищого рівня як на великих, так і на малих судинах, аорті, реконструктивно-відновні втручання на черевній аорті, магістральних артеріях кінцівок та екстракраніальних відділах сонних артерій, коригуючі та реконструктивні операції на поверхневій та глибокій венозній системах нижніх кінцівок.

Пацієнтам надається широкий спектр послуг із діагностики та лікування хронічних та гострих захворювань таких як:

– лімфостази нижніх кінцівок;

– артеріїт;

– варикозна хвороба нижніх кінцівок та її ускладнені форми;

– цукровий діабет, діабетична ангіопатія верхніх та нижніх кінцівок різних форм, з гнійно–некротичними ускладненнями та довго незагоюваними виразками;

– гострі емболії та тромбози аорти та магістральних артерій верхніх та нижніх кінцівок;

– гострі травми, поранення та пошкодження аорти та магістральних артерій верхніх та нижніх кінцівок.

Потрапити на лікування до відділення можна за направленням сімейного/лікуючого лікаря або звернувшись до профільного фахівця поліклінічних відділень КНП «Центральна міська клінічна лікарня».

У Центральній лікарні Сум вже рік працює відділення судинної хірургії

Джерело: debaty.sumy.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua