В Шостці відкрили хаб для евакуації населення з прифронтових районів

12 вересня 2024 р. 14:55

12 вересня 2024 р. 14:55


Під час засідання апаратної наради міський голова Микола Нага звернув увагу присутніх на збільшення кількості обстрілів Сумщини, зокрема її північних територій. Ворог концентрує свої обстріли по таких містах, як Глухів, Свеса, Есмань, Ямпіль: «Нам поставлена задача спільно з цими громадами допомагати евакуйованим, приймати їх, допомагати відправити».

З цією метою в приміщенні центру «Юність» був облаштований хаб, де буде організовано цілодобове чергування, де будуть телефони, куди може будь-який житель півночі Сумщини звернутися й отримати допомогу по евакуації. Начальниця управління праці і соціального захисту населення Антоніна Наймитенко розповіла про кількість внутрішньопереміщених осіб: «На обліку в управлінні перебуває 6436 осіб внутрішньо переміщених, це плюс 68 в порівнянні з попереднім тижнем, тобто минулим понеділком» . Антоніна Миколаївна розповіла про початок роботи Хабу, який допомагатиме евакуйованим із сусідніх громад Шосткинського району:

новини Шостки

- Громада міста приділяє значну увагу вимушено переміщеним особам, які евакуюються із небезпечних територій. З 9 вересня за адресою Свободи, 18 буде знаходитись хаб для евакуйованих осіб, люди можуть отримати будь-яку інформацію, допомогу, послугу психолога, юриста, допомогу в доставлянні до перевізника, послуги з перебування певний час у хабі, відпочити, випити чаю, кави тощо.

«Транспортні послуги будемо надавати не в межах громади, а в межах Шосткинського району» , - уточнив міський голова, - Район не буде створювати поки що свій хаб і свою транспортну логістику, тому ми беремо на себе цю відповідальність, і якщо людина зателефонувала і просить її перевести, наш обов'язок допомагати всім, хто знаходиться на прикордонні. Шостка стала головним пунктом евакуації мешканців прикордонних територій, і на неї покладено багато обов'язків не лише логістичних, це і гуманітарна місія і забезпечення безпеки, інформації тощо".

Переїжджати будуть не лише родини, а й окремі установи, в тому числі і на територію Шосткинської громади.

Реклама

В Шостці відкрили хаб для евакуації населення з прифронтових районів

В Шостці відкрили хаб для евакуації населення з прифронтових районів

В Шостці відкрили хаб для евакуації населення з прифронтових районів

Джерело: shostkanews.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua