Ексначальнику військового гарнізону Охтирки вручили відзнаку до Дня Тростянця

13 вересня 2024 р. 12:45

13 вересня 2024 р. 12:45


З нагоди 364 річниці з часу заснування Тростянця міський голова Юрій Бова вручив почесну відзнаку – Почесний знак «За героїзм та мужність» полковнику Денису Дикому.

У 2022 році, з початку повномасштабної війни полковник Дикий очолював 91 окремий Охтирський полк підтримки. Росіяни очікували, що їм вдасться захопити місто без бою, але бійці 91 полку зустріли їх щільним вогнем та нещадно палили колони російської техніки

За героїчну оборону міста Охтирка начальник її військового гарнізону полковник Денис Дикий нагороджений орденом «Золота Зірка» Героя України.

«Наша частина забезпечила перехід через річку Ворскла першому батальйону 93 Бригади «Холодний яр», міст нами був зруйнований, щоб ворог не міг пересуватися далі, – говорить Денис Дикий. – Після звільнення Тростянця наша задача полягала в підтримці 93 бригади та розмінуванні території.

Про себе полковник Дикий говорить стримано:

«Я не вважаю себе героєм, бо в командира герої — його люди. Вони — справжні герої.»

Згадуючи післяокупаційний Тростянець і його людей, офіцер зазначив, що не можна у цивільної людини сформувати психологічну стійкість до війни. У той же час були місцеві партизани, які проявляли надзвичайну сміливість – допомагали корегувати вогонь артилерії. Тростянець став першим українським звільненим від російської окупації містом. І в цьому спільна заслуга військових, сил тероборони, громадського спротиву.

Міський голова Юрій Бова розповідає: «Доля нас звела давно, ще до повномасштабного вторгнення познайомилися в Охтирці, у військовій частині. Наступ росіян 24 лютого вкотре випробував нашу дружбу: спільно працювали задля знищення росіян, котрі вторглися на нашу землю. Робили все, щоб швидше звільнити разом з 93-тя ОМБр Холодний Яр та іншими підрозділами ЗСУ окупований Тростянець та не допустити захоплення ворогом міста Охтирка!»

«Кожна громада – і Охтирська й Тростянецька зробила свій важливий внесок і результатом є те, що ми зараз тут, на своїй український землі, що громади відбудовуються, тримаються з вірою в перемогу », – говорив полковник Денис Дикий.

Полковник Денис Дикий привітав тростянчан з Днем міста й побажав стійкості, витримки, незламної віри в Перемогу, яка неодмінно буде за нами!

Довідково.

Перше серйозне бойове хрещення Денис Дикий отримав у 2014 році під Волновахою. Його військовий підрозділ вирушив на виконання важливого завдання і потрапив у засідку. Вважається, що саме завдяки командирові тоді вдалося врятувати бійців: вони під ворожими кулями прорвалися до своїх, забравши з собою поранених.

Військова служба в Охтирці на Сумщині розпочалась для Дениса Дикого у 2002 році. Тут він пройшов шлях від командира взводу до начальника штабу батальйону, а у 2012 році був призначений заступником командира військової частини.

Через шість років він її очолив та став начальником військового гарнізону Охтирки. А ще через чотири роки розпочалось широкомасштабне вторгнення загарбників.

okhtyrka.net

Ексначальнику військового гарнізону Охтирки вручили відзнаку до Дня Тростянця

Джерело: debaty.sumy.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua