Як конотопцям, які постраждали від російського удару, отримати державну допомогу?

13 вересня 2024 р. 13:50

13 вересня 2024 р. 13:50


Внаслідок ворожої авіаційної атаки в ніч з 11 на 12 вересня у Конотопі пошкоджено 32 багатоповерхові будинки ( в будинках є пошкодження квартир та місць загального користування), повідомили у Конотопській міській раді.

З 12 вересня в місті працює комісія з обстеження пошкоджених об`єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій на території Конотопської міської територіальної громади та у зв’язку з надзвичайною ситуацією військового характеру.

Станом на вечір 12 вересня обстежено 13 об`єктів (будинків і квартир в будинках).

Сьогодні, 13 вересня, комісія працює над обстеженням 11 будинків в центрі міста та в інших районах, в тому числі, здійснюється обстеження приватних домоволодінь, які постраждали внаслідок масованої ворожої атаки.

У міськраді наголосили, що громадяни, помешкання яких пошкоджено, мають право на отримання державної допомоги через програму єВідновлення в Дії.

Для цього НЕОБХІДНО‼

– Власнику пошкодженого майна ОСОБИСТО звернутися через Дію для отримання державної допомоги (Сервіси – єВідновлення -подати інформаційне повідомлення подати заяву на компенсацію).

Додаткову інформацію можна отримати на сайті програми “єВідновлення” або ж звернувшись на спеціальну урядову гарячу лінію 1545 (кнопка 2).

Також можна звернутися до команди підтримки “Дії”, надіславши повідомлення на сторінках “Дії” у Facebook, Telegram та Viber.

У разі неможливості особистого подання заяви в Дії, Ви можете звернутися за допомогою до представника міської комісії з обстеження пошкоджених об`єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій на території Конотопської міської територіальної громади та у зв’язку з надзвичайною ситуацією військового характеру під час обстеження Вашого домоволодіння або особисто подати заяву через ЦНАП (м.Конотоп, пр. Червоної Калини, 13), маючи при собі посвідчення особи та підтвердження права власності на пошкоджене майно.

Як конотопцям, які постраждали від російського удару, отримати державну допомогу?

Джерело: konotop.in.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua