У Клишках відкрили меморіальну дошку на честь загиблого захисника Романа Дяглева

13 вересня 2024 р. 16:55

13 вересня 2024 р. 16:55


У Клишківській школі відкрили меморіальну дошку на честь загиблого воїна Романа Дяглева. Тут він навчався з 5 по 11 клас. З 2014 року наш земляк став на захист державного кордону. Загинув у квітні цього року від вибуху протитанкової міни, закладеної ворожою ДРГ. Аби вшанувати пам’ять про Героя, учнівський, батьківський та педагогічний колективи навчального закладу з власної ініціативи замовили меморіальну табличку. На урочистій церемонії її відкриття побували і журналісти ШосткаNews.City.

У Клишківській школі відбулася урочиста лінійка. Але її привід огорнутий сумом від трагічної події, яка йому передувала. У навчальному закладі відбулася церемонія відкриття меморіальної таблички на честь колишнього випускника, захисника України, Романа Дяглева .

У 2014-му Роман Дяглев був мобілізований на захист Батьківщини. Службу проходив у 5-му прикордонному загоні, стояв на охороні та обороні держкордонів Сумської області, зокрема в Середино-Буді

Автор: Світлана Ковальчук У Клишках відкрили меморіальну дошку на честь загиблого захисника Романа Дяглева

У 2019-му пройшов підготовку резервістів оперативного резерву першої черги Державної прикордонної служби України в головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України ім. генерал-майора Ігоря Момота .

З початку повномасштабного вторгнення, коли російські війська вибили за межі області, став на охорону та оборону державного кордону на Сумщині у лавах 5-го прикордонного загону .

Роман Дяглев пішов на війну добровольцем. Говорив, що має захистити свою родину і країну. Разом з побратимами, під ворожими обстрілами, на кордонах Сумщини відбивав російські ДРГ, збивав «шахеди», не пропускаючи ворога углиб країни та до рідної Шостки.

Роман Дяглев користувався високим авторитетом серед колег, був нагороджений нагрудним знаком «Ветеран війни — учасник бойових дій»

Автор: Світлана Ковальчук У Клишках відкрили меморіальну дошку на честь загиблого захисника Романа Дяглева

11 квітня рано-вранці разом з побратимами заступали в чергову зміну наряду. Їхній автомобіль наїхав на ворожу протитанкову міну, поставлену російськими ДРГ… Старший солдат Роман Дяглев , разом з побратимами, загинув внаслідок травм, спричинених вибухом та уламками.

Роман Дяглев - шостий випускник Клишківського НВК, який загинув внаслідок російсько-української війни

За словами директорки навчального закладу Ірини Чайки , вшановуючи пам’ять наших захисників, можна виховати з дітей справжніх патріотів. Варто зазначити, що меморіальну табличку на честь Романа Дяглева , учні, батьки та педагоги замовили з власної ініціативи та за свій кошт.

Реклама

У Клишках відкрили меморіальну дошку на честь загиблого захисника Романа Дяглева

Джерело: shostkanews.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua