На Сумщині відзначили День фізичної культури і спорту

13 вересня 2024 р. 19:35

13 вересня 2024 р. 19:35


З нагоди професійного свята, яке щорічно відзначається у другу суботу вересня, грамотами й подяками привітали спортсменів, тренерів та директорів дитячо-юнацьких спортивних шкіл області.

Грамотами й подяками від імені начальника Сумської ОВА представників спортивної спільноти Сумщини відзначила заступниця голови обласної військової адміністрації Олена Бойко. Посадовиця привітала спортсменів із професійним святом і побажала перемоги на спортивних аренах та однієї очікуваної перемоги для України.

«Вітаю кожного спортсмена Сумщини зі святом. У цей непростий час війни ворог щоденно продовжує знищувати нашу інфраструктуру, у тому числі спортивну – школи, майданчики, продовжує вбивати наших людей. Попри це наші спортсмени тримаються і досягають все нових вершин! Велика подяка кожному тренеру, спортсмену – усім тим, хто всі зусилля спрямовує на виховання нашої молоді. Подяка спортсменам, які прославляють нашу державу і говорять про неї на всеукраїнських та міжнародних аренах! Бажаю вам не втрачати спортивного духу і жаги до перемоги!», – зазначила Олена Бойко.

Загалом з початку року спортсмени Сумщини взяли участь у трьох чемпіонатах світу, шести Кубках світу, трьох Кубках Європи, дев’яти чемпіонатах Європи, 108 всеукраїнських змаганнях. В результаті представники Сумської області змогли вибороти 307 золотих, 263 срібних та 302 бронзових медалей.

Спортсменів, тренерів та керівників дитячо-юнацьких спортивних шкіл Сум та області відзначили також грамотами голови обласної ради, голови Сумського обласного відділення Національного олімпійського комітету України та управління молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації.

«Незважаючи на всі виклики життя, нам вдається тренуватись, тренувати наших юних вихованців і прославляти Сумську область навіть у найвіддаленіших куточках світу. Пишаємось і бажаємо спортивних успіхів», – додав начальник управління молоді та спорту Сумської ОВА Євген Походня.

Також учасники й гості заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять колег-спортсменів, які віддали свої життя, ставши на захист незалежності й цілісності нашої держави.

На Сумщині відзначили День фізичної культури і спорту

На Сумщині відзначили День фізичної культури і спорту

Джерело: debaty.sumy.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua