Сумщина в числі регіонів з рекордно низькою кількістю першокласників

14 вересня 2024 р. 13:21

14 вересня 2024 р. 13:21


У Сумській та Херсонській області зафіксовано найменшу кількість дітей, які пішли до першого класу в 2024 році. Так першачків у цих регіонах зменшилось на 79% та 56% відповідно у порівнянні з минулим роком.

Такі дані оприлюднив освітній портал Еducation.ua.

У дослідженні зазначено, що у 2024 році кількість першокласників зменшилась на 36 198 учнів. Так, перший дзвоник у 2024/2025 навчальному році пролунав для 278 083 школярів.

Водночас, кількість дітей, які йдуть у перший клас, в Україні стає менше. Зокрема, через зниження рівня народжуваності та повномасштабну війну Росії проти України, яка призводить до вимушеної міграції сімей за кордон.

Найбільше дітей, які пішли до першого класу у 2024 році, виявилося у Волинській області. Їхня кількість у цьому регіоні зросла на 16% порівняно з минулим роком. Також лідерами серед кількості першокласників стали Дніпропетровська, Львівська, Одеська області та місто Київ. Водночас, майже не змінилась кількість учнів перших класів у Дніпропетровській та Закарпатській областях.

МОН дало рекомендації щодо викладання предметів у школах у 2024/2025 навчальному році Українські школи зможуть збільшувати мінімальну кількість годин, визначену типовим освітнім планом на предмет або інтегрований курс. Також для школярів стає не обовʼязковим вивчення текстів напамʼять та виставлення вчителями оцінок за них у мовно-літературній галузі.

Крім того, для індивідуального оцінювання розмови і читання не потрібно відводити окремих уроків та створювати стовпець без дати на сторінці класного журналу.

Водночас, згідно з документом, у початковій школі діти мають отримувати більше інформації про енергоефективність, енергоетикет та відповідальне споживання електроенергії у побуті.

Сумщина в числі регіонів з рекордно низькою кількістю першокласників

Джерело: sumypost.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua