Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга відвідав Сумщину

15 вересня 2024 р. 20:09

15 вересня 2024 р. 20:09


Міністр закордонних справ України зазначив, що Сумщина стала першим регіоном нашої держави, яку він відвідав після призначення на посаду. Він підкреслив, що як на початку повномасштабного вторгнення, так і до сьогодні Сумська область показує приклад стійкості, незламності і вміння захистити власні кордони від агресора.

«Сьогодні велика увага Сумщині, адже це регіон, що знаходиться в максимальній близькості до лінії бойового зіткнення. Я вже встиг відвідати воїнів, яким допомагаю, поспілкуватися з нашими захисниками. А також хочу почути про потреби області, про програми, які плануєте втілити в життя, аби спільно їх реалізувати», – зазначив Андрій Сибіга.

За словами Володимира Артюха, сьогодні пріоритетним завданням для Сумщини є підтримка наших захисників. Не менш важлива — соціальна сфера, зокрема евакуація людей та підготовка області до зимового періоду.

«Сьогодні ми є свідками історичної події, яка відбувається на межі Сумської області – це Курська операція. За цим стежить не лише Україна, а й весь світ. Ми робимо все для забезпечення наших воїнів, ми відчуваємо потужну міжнародну підтримку, зокрема у питаннях евакуації людей з прикордоння. Зараз маємо завдання – успішне проходження опалювального сезону, адже розуміємо, що маємо бути готовими до будь-яких викликів. Працюємо над забезпеченням Сумщини джерелами резервного живлення, когенераційними установками і очікуємо на підтримку партнерів і у цьому питанні», – акцентував начальник ОВА.

Також Володимир Артюх звернув увагу на важливість співпраці і у сфері економічної підтримки Сумської області, зокрема мова йде про проєкти аграрного сектору, як то допомога місцевим виробникам та переробка сировини, повідомили в ОВА.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга відвідав Сумщину

Джерело: dancor.sumy.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua