Колишнього нардепа Деркача призначили сенатором від Астраханської області рф

16 вересня 2024 р. 09:04

16 вересня 2024 р. 09:04


Губернатор Астраханської області Ігор Бабушкін призначив сенатором від регіону колишнього депутата Верховної Ради України Андрія Деркача . Таку новину повідомляє currenttime.tv, пише Шостка.інфо

Деркач 25 років був членом українського парламенту, проте 2023 року президент Володимир Зеленський позбавив його українського громадянства, а Верховна Рада – депутатського мандату.

У листопаді минулого року Генпрокуратура України повідомила, що Деркач підозрюється у роботі на російську військову розвідку. 2020 року проти нього було введено американські санкції. Стверджувалося, що політик понад 10 років був агентом російських спецслужб та намагався втрутитися у вибори президента США. В Америці йому пред’явлено звинувачення у кримінальних злочинах.

57-річний Андрій Деркач – син колишнього глави СБУ Леоніда Деркача , який помер незадовго до російського вторгнення у 2022 році. Андрій Деркач після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну виїхав до Росії. В Україні він звинувачений у держзраді та незаконному збагаченні. Сам він це не коментував, інформує currenttime.tv.

Колишнього нардепа Деркача призначили сенатором від Астраханської області рф

Джерело: sumypost.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua