У Шостці триває контроль за якістю води в місцях масового рекреаційного користування

16 вересня 2024 р. 13:57

16 вересня 2024 р. 13:57


У зв’язку зі сприятливими (спекотними) погодними умовами продовжується лабораторний контроль якості води відкритих водойм у місцях відпочинку населення. Його здійснюють фахівці Шосткинського райуправління обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Станом на 16 вересня бактеріальне забруднення в озері Галенківське та річці Шостка відсутнє, вода відповідає вимогам «Гігієнічних нормативів якості води водних об’єктів для задоволення питних, господарсько-побутових та інши потреб населення».

Також згідно з загальноукраїнською системою епідеміологічного нагляду і моніторингу за холерою, продовжується відбір та дослідження проб води з оз. Галенківське на наявність збудника холери.

Холерний вібріон в озері Галенківське не виділяється.

“Вода у водоймах безпечна для купання та інших видів водного відпочинку. Наголошуємо: заковтувати воду не можна, це може вплинути на шлунково-кишковий тракт, вода з водойм призначена тільки для купання. Дослідження будуть тривати за сприятливих погодних умов”, – звертаються до жителів громади у Шосткинському райуправлінні обласного центру контролю та профілактики хвороб.

У Шостці триває контроль за якістю води в місцях масового рекреаційного користування

Джерело: shostka.info

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua