Cтаростати Сумської громади просять віднести до територій бойових дій

16 вересня 2024 р. 14:51

16 вересня 2024 р. 14:51


Секретар міської ради Артем Кобзар спрямував до Сумської ОВА листа з пропозицією включити Стецьківський, Битицький, Піщанський і Великочернеччинський старостинські округи Сумської МТГ до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії.

Старостати потерпають від ворожих обстрілів з боку Російської Федерацїї. В результаті чого зазнають пошкоджень/руйнацій приватні будівлі (домогосподарства) і нерухоме майно юридичних осіб, так й об’єкти соціальної інфраструктури. Водночас ці населені пункти не належать до територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, що позбавляє їхніх жителів права на отримання відповідної допомоги та пільг.

Міська рада має звернення від очільників цих старостинських округів щодо надання їм такого статусу.

«У зверненні староста Стецьківського старостинського округу Сумської міської територіальної громади зазначає, що Стецьківський округ постійно потерпає від ворожих обстрілів у результаті завданої російською федерацією агресії, у результаті чого понад 20 домоволодінь, Стецьківська загальноосвітня школа зазнала пошкоджень та руйнувань. Мешканці округу не мають можливості отримати документи як тимчасово переміщені особи. Також, аналогічні звернення отримані від Битицького, Піщанського і Великочернеччинського старостинських округів», – йдеться в листі.

Тож, керівництво Сумської міської ТГ просить начальника Сумської ОВА Володимира Артюха направити на погодження до Міністерства оборони України пропозицію про включення Стецьківського, Битицького, Піщанського і Великочернеччинського старостинських округів до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії та подати її на затвердження Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Cтаростати Сумської громади просять віднести до територій бойових дій

Джерело: debaty.sumy.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua