У Сумах двоє чоловіків повелися на шахрайство з позикою в соцмережі

16 вересня 2024 р. 16:12

16 вересня 2024 р. 16:12


Кримінал Новини Суспільство

За два минулі дні десять жителів Сумщини стали жертвами різного роду аферистів.

Двоє жителів міста Суми 32-х та 27-ми років постраждали від злочинних дій невстановлених поки що осіб, які видаючи себе за знайомих через Телеграм звернулися до них з проханням взяти в борг грошей. Обидва чоловіки повірили повідомленням та перерахували «позичальникам» 9 500 гривень та 15 000 гривень відповідно, а згодом дізналися, що їх сторінки у месенджері були зламані, а гроші отримали аферисти.

Одурили шахраї і 87-річну жительку Ромен та 63-річну жительку міста Суми. В обох випадках зловмисники, зателефонувавши своїм майбутнім жертвам, назвалися працівниками банків та запропонували послуги з розблокування нібито заблокованих їхніх карток та оперативного інформування про всі дії з картками. В результаті зловмисники хитрощами змусили жінок перерахувати їм гроші в сумі 18 500 гривень та 14 500 гривень відповідно.

Тридцятирічна жителька Сумського району, отримала на телефон повідомлення про можливість оформити грошову допомогу в розмірі 8 000 гривень. Перейшовши за посиланням жінка ввела всю необхідну інформацію та підтвердила авторизацію в банку, відповівши на телефонний дзвінок. Після цього з її банківської картки зникли грошові кошти в сумі 48 300 гривень. За всіма заявами від громадян у поліції відкрили кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

У Сумах двоє чоловіків повелися на шахрайство з позикою в соцмережі

Джерело: debaty.sumy.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua