Вибухотехніки поліції Сумщини знешкодили ворожу авіабомбу

19 вересня 2024 р. 19:36

19 вересня 2024 р. 19:36


Минулої доби, після чергового авіаційного нальоту на територію Сумщини, неподалік одного з сіл у Сумському районі місцеві аграрії виявили російський авіаційний боєприпас, що не вибухнув та повідомили про знахідку поліцію.

Мобільна група управління вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області прибула на місце виявлення небезпечного снаряду. Оглянувши знахідку сапери поліції ідентифікували її як УМПБ-Д30 СН.

«Це один з видів перероблених авіаційних 250-ти кілограмових бомб, якими російські військові злочинці з літаків закидають нашу Україну щоденно. Абревіатура розшифровується як уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас. По суті росіяни переобладнали 250-кілограмову авіабомбу, для збільшення дальності польоту додали до неї двигун та модуль планування. Вийшла така собі «бомба-ракета», швидкісна, досить потужна і досить дальнобійна, проте не дуже точна. Її ми оглянули, знешкодили та вивезли на спеціальний полігон для знищення», – говорить начальник управління вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.

Поліція Сумщини нагадує, що у разі загрози авіаційно-ракетного чи артилерійського ударів, громадянам потрібно негайно переміститися до укриття. Знаходячись вдома, спустіться до підвалу чи погреба. Не залишайтеся на відкритій території у повний зріст. Коли вибухи відбуваються десь поряд, обов’язково впадіть на землю, краще у якусь заглибину, і якомога щільніше притисніться до землі, аби вберегтися від уламків боєприпасів та вибухової хвилі, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Вибухотехніки поліції Сумщини знешкодили ворожу авіабомбу

Джерело: sumypost.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua