Спецслужба затримала посібників окупантів, які коригували удари по об’єктах ЗСУ на Сумщині

14 жовтня 2024 р. 12:03

14 жовтня 2024 р. 12:03


За інформацією поданою СБУ, в результаті проведення оперативно-розшукових заходів співробітниками УСБУ в Сумській та Полтавській областях вдалося затримати двох агентів спецслужб РФ, які проводили коригування ударів російських окупаційних військ по об’єктах Збройних Сил України.

За завданням окупантів зрадники встановлювали у місцях розташування аеродромів ЗСУ, теплових електростанцій та електрогенеруючих підприємств приховані відеокамери, які здійснювали онлайн-трансляцію для відстеження результатів обстрілів.

З цією метою злочинці використовували мобільні телефони, до яких приєднані зовнішні джерела живлення для забезпечення тривалого часу роботи.

Обидва агенти були завербовані спецслужбами РФ дистанційно через один із телеграм-каналів, де вони здійснювали пошук джерел швидкого збагачення.

Затримання ворожих посібників відбувалося гарячими слідами, якраз у момент спроби встановлення ними пристроїв що стежать.

Наразі затриманим слідчіми СБУ вже оголошено про підозру у скоєнні злочину за частиною 2 статті 111 КК, яка передбачає довічне ув’язнення і вони утримуються під вартою.

Гуманітарна організація з Франції надасть фінансову допомогу сумчанам, які постраждали від обстрілу

Із Сумщини вже евакуювали понад 36 тисяч жителів прикордонних територій

Окупанти РФ у ніч та вранці бомбили 4 громади на Сумщині

Спецслужба затримала посібників окупантів, які коригували удари по об’єктах ЗСУ на Сумщині

Джерело: city.sumy.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua