Ближче до кінця тижня на Сумщину прийдуть заморозки: прогноз синоптиків

14 жовтня 2024 р. 15:44

14 жовтня 2024 р. 15:44


Найближчими днями на Сумщині на зміну циклону, що приніс значні опади та суттєве зниження температури повітря, прийде область підвищеного атмосферного тиску з заходу. Опади поступово припиняться, але триватиме вторгнення холодних повітряних мас зі Скандинавії.

Так у кінці поточного тижня, починаючи з пятниці та наступними вихідними, вночі при проясненнях очікуються заморозки 0°..-5°, денні температури повітря не перевищуватимуть +8°..+10°.

погода на Сумщині, прогноз погоди, заморозки

Погода на Сумщині

За інформацією Сумського гідрометцентру, 15 жовтня погоду в області визначатиме улоговина циклону з північного заходу. Хмарно з проясненнями, часом невеликий дощ. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря по області вночі +4°..+9°, вдень, +8°..+13°, по м.Суми вночі +6°..+8°, вдень +10°..+12°.

16 жовтня : хмарно з проясненнями, невеликий дощ. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +3°..+8°, вдень +6°..+11°.

17 жовтня : хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Вітер північний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +2°..+7°, на поверхні грунту місцями заморозки 0°..-2°, вдень +5°..+10°.

Погода в Україні

погода в Україні, прогноз погоди

За інформацією Українського гідрометцентру, 15 жовтня в Україні - хмарно з проясненнями. У північних, вдень і в західних, східних та Вінницькій областях невеликий дощ, на решті території без істотних опадів. Вітер західний з переходом на північний, 5-10 м/с. Температура вночі 3-8° тепла, вдень 7-12°, у південній частині та східних областях 12-17°. На високогір'ї Карпат невеликий мокрий сніг; температура вночі та вдень близько 0°.

15 жовтня по Київщині - хмарно з проясненнями, невеликий дощ. Вітер західний, 5-10 м/с. Температура вночі 3-8° тепла, вдень 7-12°; у Києві вночі 6-8° тепла, вдень 10-12°.

Попередження про небезпечні та стихійні метеорологічні явища в Україні

Вночі 16-19 жовтня у західних, 17-19 жовтня й у північних, Вінницькій, Черкаській, 18-19 жовтня й у Кіровоградській, Полтавській, 19 жовтня й у південних та Дніпропетровській областях - сильні заморозки 0-5° (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий), інформує Український гідрометцентр.

Попередження про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по м.Київ та області

Як повідомляє Український гідрометцентр, вночі по Києву 17-19 жовтня - заморозки на ґрунті та в повітрі 0-2° (І рівень небезпечності, жовтий). Вночі по області 17-19 жовтня - сильні заморозки 0-5° (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).

Прогноз від Наталки Діденко

Як повідомляє синоптикиня, в Україні 15 жовтня буде багато дощів. Більша ймовірність дощів завтра (15 жовтня) - у західних (Карпати, гриби!), північних та східних областях. Карта.

погода в Україні, прогноз погоди, Наталка Діденко

Дуже обережно в лісах - де ходити заборонено, отже, заборонено, не легковажте безпекою.

У південній частині та у більшості центральних областей у вівторок обійдеться скоріше хмарністю чи й навіть проясненнями, тобто, серйозні опади навряд. Вітер буде північно-західний, помірний. Температура повітря очікується найвищою у південній частині, +13+18 градусів. Найнижчою - у північній частині та в західній частині, +8+11 градусів. На решті території протягом дня +10+14 градусів.

У Києві у вівторок очікується часом дощ, помірний північно-західний вітер, буде холодно, вночі +7+9 градусів, вдень +10+12 градусів.

17, 18 та 19 жовтня у західних, північних та центральних областях України у нічні години ймовірні заморозки!

Реклама

Ближче до кінця тижня на Сумщину прийдуть заморозки: прогноз синоптиків

Ближче до кінця тижня на Сумщину прийдуть заморозки: прогноз синоптиків

Ближче до кінця тижня на Сумщину прийдуть заморозки: прогноз синоптиків

Ближче до кінця тижня на Сумщину прийдуть заморозки: прогноз синоптиків

Ближче до кінця тижня на Сумщину прийдуть заморозки: прогноз синоптиків

Джерело: bilopillia.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua