У Сумах вже 21 місяць готуються до зведення модульного містечка для переселенців

14 жовтня 2024 р. 18:15

14 жовтня 2024 р. 18:15


На Сумщині з кожним днем ​​загострюється ситуація з вимушеним переселенням жителів прикордонних громад через систематичні обстріли цих земель російськими окупантами і вже евакуювалися понад 36 тисяч осіб.

Багатьом із тих, хто проживає в прикордонні, просто нікуди виїжджати чи на те немає жодних матеріальних можливостей для проживання, особливо це актуально для осіб похилого віку.

Вирішити хоча б частково цю проблему можна було будівництвом модульного містечка для таких категорій громадян, про що й замислилися депутати Сумської міськради ще в далекому 2022 році і діяли так швидко, що тільки в січні 2023 року спромоглися погодити виділення на ці цілі земельної ділянки. 2,5 га на вулиці Ковпака.

І зараз це все, що змогла зробити міська влада для мешканців області, які змушені залишати рідні місця та якось влаштовувати свій побут по чужих кутах.

Щоправда 24 липня, вже за сприяння Сумської ОВА, Сумська міськрада підписала договір про співпрацю з СОО ТЧХУ щодо цього будівництва, під гарантії обласної військової адміністрації.

І ось, нарешті, справа зрушила з мертвої точки, нещодавно бригада КП “Зеленбуд” зробила зачистку цієї ділянки від стихійних зелених насаджень та трави.

І на цьому напевно це все, що було зроблено за 2024 рік, хоча сама концепція “безпечного модульного містечка” в Сумах вже напевно застаріла, оскільки поруч із цією зоною були прильоти кількох російських ракет та КАБів.

Після російських обстрілів у Глухові повністю зникло електропостачання

Спецслужба затримала посібників окупантів, які коригували удари по об’єктах ЗСУ на Сумщині

Гуманітарна організація з Франції надасть фінансову допомогу сумчанам, які постраждали від обстрілу

У Сумах вже 21 місяць готуються до зведення модульного містечка для переселенців

Джерело: city.sumy.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua