У одній з шкіл Конотопа відбудеться відкриття виставки з використанням доданої та віртуальної реальності

15 жовтня 2024 р. 20:23

15 жовтня 2024 р. 20:23


У Конотопському ліцеї № 11 очікується відкриття унікальної виставки з використанням доданої та віртуальної реальності.

«За лаштунками реальності» – це проєкт, створений для того, щоб підвищити навички медіаграмотності та навчити розпізнавати інформаційні маніпуляції. У ньому поєднані інноваційні технології, мобільні додатки та захоплюючі ігри, щоб зробити навчання цікавим та доступним для всіх.

Особливістю цього проєкту є використання XR-технології доданої реальності edAR, яка поєднує звичний формат постерів із новітніми технологіями. Гравці можуть взаємодіяти з 3D-моделями, аудіо- та відеоматеріалами, VR-порталами, а також переглядати фотокартки, що буквально оживають перед їхніми очима.

«Цей інноваційний підхід дозволяє повністю зануритися в інформаційний контекст і навчитися розпізнавати фейки та маніпуляції за допомогою візуальних і інтерактивних елементів. Ігри у мобільному додатку допоможуть дітям навчитися виявляти фейки, аналізувати новини та критично мислити в умовах інформаційної війни. За допомогою адаптованих ігор на веб-сайті, можна грати як індивідуально, так і в команді», – зазначили у навчальному закладі

У одній з шкіл Конотопа відбудеться відкриття виставки з використанням доданої та віртуальної реальності

Джерело: konotop.in.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua