Позичила гроші «подрузі», повіривши повідомленню у соцмережі: 17-річна конотопчанка віддала шахраям майже 5 тис грн

16 жовтня 2024 р. 11:20

16 жовтня 2024 р. 11:20


Поліція Сумщини звертає увагу громадян на те, що останнім часом зловмисники часто зламують акаунти у месенджерах користувачів, та під різними приводами виманюють у людей гроші.

До Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області  звернулася 46-річна сумчанка, яка повідомила, що їй, в месенджері «Telegram», надійшло повідомлення нібито від колеги, яка попрохала у борг грошей. Жінка, бажаючи виручити знайому, перерахувала  гроші в сумі 4000 гривень на вказаний їй номер банківської картки.  Згодом, зв’язавшись з колегою, дізналася, що її акаунт хтось зламав,  а гроші  вона відправила шахраєві.

Також в Сумах від аналогічної злочинної схеми постраждала ще одна жінка 47-років. Вона перерахувала «колезі по роботі» 4020 гривень.

Подібний злочин було вчинено  і стосовно 17-річної жительки Конотопа , яка за запитом про позику грошей у месенджері «Telegram»,  нібито від матері, перерахувала невідомому шахраєві 4850 гривень. А у Шостці 32-річна жінка відправила 4000 тисячі гривень на невідомий банківський рахунок, повіривши повідомленню, яке отримала в месенджері «Інстаграм» нібито від своєї подруги, що хотіла позичити в неї грошей. Але  незабаром дізнався, що сторінку подруги було зламано, а грошей попросив у «борг» злочинець-шахрай.

У поліції відкрили кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Правоохоронці радять громадянам більш критично і виважено ставитися то різного роду повідомлень в мережах, аби не стати жертвами аферистів.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Позичила гроші «подрузі», повіривши повідомленню у соцмережі: 17-річна конотопчанка віддала шахраям майже 5 тис грн

Джерело: konotop.in.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua