Житель Сумського району втратив 42 тисячі гривень, потрапивши у схему з фінансовою допомогою

16 жовтня 2024 р. 11:51

16 жовтня 2024 р. 11:51


Оголошення в соціальних мережах часто виглядають дуже переконливо, особливо коли йдеться про фінансову допомогу. В подібну шахрайську схему вчора втрапив 54-річний мешканець Сумського району та втратив майже 42 000 гривень.

Щоб не потрапити в таку пастку, важливо дотримуватися певних правил:

– не переходити за підозрілими посиланнями. Якщо ви бачите оголошення про фінансову допомогу, перевіряйте інформацію лише на офіційних джерелах. Будь-які сторонні посилання можуть бути фальшивими.

– не вводити дані банківських карток на неперевірених сайтах. Якщо сайт вимагає вказати ваші персональні або банківські дані, краще утриматися від цього, поки не переконаєтеся в його безпечності. Використовуйте лише перевірені офіційні сайти та звертайте увагу на захищені протоколи (https://).

– перевіряти інформацію через офіційні джерела. Якщо ви сумніваєтеся у достовірності пропозиції, звертайтеся безпосередньо до установи (наприклад, до ПриватБанку) або шукайте відгуки від інших користувачів.

– використовуйте двофакторну аутентифікацію. Це допоможе захистити ваш рахунок і особисті дані від несанкціонованого доступу.

Житель Сумського району втратив 42 тисячі гривень, потрапивши у схему з фінансовою допомогою

Джерело: debaty.sumy.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua