З прикордоння Сумщини евакуйовано майже 37 тисяч мешканців

16 жовтня 2024 р. 14:38

16 жовтня 2024 р. 14:38


На Сумщині тривають евакуаційні заходи з громад, які найбільше наближені до кордону з ворогом. Станом на 16 жовтня евакуйовано 36 тис. 804 особи, з них 6469 дітей. У 34 населених пунктах 5-км зони від державного кордону України з рф не залишилося жодного мешканця. Таку статистику оголосили у Департаменті цивільного захисту населення СОВА.

Нагадаємо, обов’язкова евакуація з трьох прикордонних громад Шосткинського району розпочалась ще 5 вересня і триває досі.

Окрім того, наприкінці вересня Сумська ОВА та ОТУ «Сіверськ» видали Наказ «Про проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками… з окремих населених пунктів Конотопського та Сумського районів Сумської області». До переліку громад, з яких мають виїхати родини з дітьми, потрапили Білопільська, Ворожбянська, Краснопільська, Хотінська, Юнаківська, Миропільська, Миколаївська громади. «Загалом зі 101 населеного пункту цих громад ми маємо евакуювати майже 500 дітей», – зазначив начальник служби у справах дітей Сумської ОВА Юрій КАЛІНОВСЬКИЙ. Він також додав, що діти, батьки яких відмовляться від обов’язкової евакуації з С.-Будської та В.-Писарівської громад, будуть вилучатися із родин.

535 осіб, з них 143 дитини, було евакуйовано з прикордонних громад області за останній тиждень

«Близько 6 тисяч дітей евакуйовано з територій Сумщини, де оголошена примусова або обов’язкова евакуація. Це переважно діти з родинами, зі своїми законними представниками. Є випадки, коли люди відмовляються виїжджати. Будемо змушені вжити всі заходи, які дає нам закон. В разі відмови законних представників дітей від переміщення, ми залишаємо за собою право ухвалювати рішення про вилучення дитини із родини», — повідомив посадовець.

За інформацією СОВА, допомогу в евакуації жителів прикордоння надають працівники Головного управління ДСНС в Сумській області, евакуаційна група «Білий янгол», представники гуманітарних організацій та місій.

З прикордоння Сумщини евакуйовано майже 37 тисяч мешканців

Джерело: rama.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua