Що краще ванна чи душ? Та яким повинен бути душовий піддон?

16 жовтня 2024 р. 21:58

16 жовтня 2024 р. 21:58


Щастя людини складається із маленьких щоденних задоволень та радощів, як то повертатися додому, де тебе чекають, випити кави з дорогою людиною, вечірньої прогулянки парком чи смакування насолоди під час прийняття душу… Подаруйте собі задоволення розслаблюючих водних процедур, подбайте про якісне облаштування ванної кімнати.

Що обрати – ванну чи душ?

Звісно, ванну можна зробити з розслаблюючою морською сіллю, пелюстками троянд, поніжитися у ній з шампанським… Це спосіб для реелаксу, розслаблення, позбавлення хронічних болів. Але ванна протипоказана вагітним, хворим на екзему, туберкульоз, усім, хто має проблеми з серцем чи судинами.

Отож, багато хто мріє про комфортну душову кабіну.

Значення під час вибору – ванна чи душ – має вік тих, хто буде ними користуватися. Так, для дітей ліпше обрати ванну. Людям похилого віку, які здебільшого мають вже малорухомі суглоби, слабкі м’язи, варто віддати перевагу душовій кабіні, при цьому душовий піддон краще обрати з низьким бортиком, адже через великий літнім людям переступити вже важко і травмонебезпечно. Є ризик підсковзнутися на слизькій поверхні і впасти.

Існують переконання, що душ корисніший за ванну, оскільки тіло менше зазнає зайвого впливу води, коли шкіра втрачає натуральні олії, захисний шар її руйнується. Це призводить до сухості та подразнення.

Ще один плюс на користь душу – економність у використанні води. Крім того, під час душу воду можна поперемінно вмикати то гарячу, то холодну, тобто закалятися, зміцнювати імунітет і дбати про власне здоров’я.

Душеву кабіну чи піддон собі можуть дозволити ті, у кого багато місця

Зазвичай ванна більш компактна. Для встановлення душу доведеться виділити більшу площу. До речі, не обов’язково встановлювати душеву кабіну. Душовий піддон можна встановити як із нею, так і самостійно. Вони можуть бути квадратні, прямокутні, напівкруглі, п’ятикутні, асиметричні… За типом встановлення – кутові, пристінні, універсальні. За розмірами – від компактних, наприклад, 70Х70 см і аж до великих – 100Х100, 90Х120 см та більші. Глибина піддонів буває до 5 см, 5-10 см і вищі 10 см.

Піддон з якого матеріалу обрати?

Найміцнішими та довговічними, стійкими до механічних пошкоджень піддонами є виготовлені із чавуну. Вони довго зберігають тепло, щоправда, довго й нагріваються, важкі.

Сталеві теж міцні, стійкі до корозії, легкі у догляді. Емаль, якою вони вкриті, забезпечить гладкість.

Піддони з акрилу легкі, недорогі, практичні, стійкі до подряпин, зберігають тепло, поглинають шум, легкі у догляді. Мінуси акрилових виробів – вони крихкі. Коли на них щось впаде – залишаться тріщини та сколи. ABS-пластикові міцніші, завдяки багатошаровості.

Піддони з сучасного матеріалу кварилу поєднують плюси акрилових та кварцових: міцні, стійкі до подряпин та ударів.

Фаянсові піддони – керамічні, вкриті глазур’ю, міцні, стійкі до пошкоджень, але крихкі та важкі.

Із натурального чи штучного каменю додадуть особливого шарму та багатства інтер’єру. З натурального каменю буде дороговартісним і потребуватиме особливо ретельного догляду. Із штучного – дешевші, легше чистяться, різноманітних дизайнів.

Ціна на піддони різних виробників нині коливається приблизно від 3,5 тис. грн. до 21,3 тис. грн. Погодьтеся, невисока ціна для щоденного задоволення від водних процедур.

Реклама

Що краще ванна чи душ? Та яким повинен бути душовий піддон?

Джерело: konotop.in.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua