Відкрито офіс відновлення та розвитку Конотопської громади

17 жовтня 2024 р. 16:13

17 жовтня 2024 р. 16:13


Поява Офісу відновлення та розвитку у нашому місті стала можливою завдяки взаємодії влади Конотопа з Програмою розвитку ООН в Україні та фінансовій підтримці Уряду Швеції, – повідомили в Конотопській міськраді.

Функціонування Офісу при Конотопській міській раді дозволить громаді посилити та масштабувати роботу в напрямку міжнародної співпраці, а команда Офісу працюватиме над впровадженням проєктів, здійснюватиме пошук фінансування для реалізації різних ініціатив, налагоджуватиме міжнародне співробітництво та підтримуватиме комунікацію з партнерами задля відновлення та розвитку Конотопської міської територіальної громади, – йдеться в повідомленні.

Тут будуть відбуватися робочі зустрічі, засідання, тренінги, створені робочі місця для комфортної роботи фахівців та фахівчинь, які працюють із аналітичними та статистичними даними, інвестиційними програмами та стратегічними планами розвитку громади.

«Ваша громада має потужну базу та успішно реалізовані кейси. Тож цей офіс посилить інвестиційну роботу та допомагатиме владі визначати пріоритети проєктів для донорів, фондів і програм, сприяючи сталому повоєнному розвитку за допомогою інтегрованого механізму відновлення, для функціонування якого ПРООН, за сприяння міжнародних партнерів, розробила інструментарій і методичні рекомендації, організувала навчання фахівців та облаштувала офіс необхідною технікою та меблями» – зазначила Програмна аналітикиня з питань доброго врядування ПРООН в Україні Ганна Білявська.

Міський голова Артем Семеніхін подякував представництву ПРООН в Україні та Уряду Швеції за довіру, тривалу співпрацю та підтримку, які надзвичайно важливі нашій громаді та її мешканцям, особливо в ці важки часи. А поява Офісу в Конотопі є гарною можливістю продовжувати ефективно розвивати міжнародне партнерство та залучати якомога більше інвестицій у відбудову та розвиток Конотопської громади.

Довідково: Офіс відновлення та розвитку громади створено в межах проєкту Програми ООН з відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Швеції для підтримки місцевих ініціатив із відновлення на територіях, що постраждали від руйнівних наслідків війни. Конотопська міська громада співпрацює із Програмою розвитку ООН в Україні із 2022 року, завдяки чому успішно реалізовано понад 12 проєктів.

Відкрито офіс відновлення та розвитку Конотопської громади

Джерело: kntp.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua